Afbeelding
Reinder Weidijk

Livestream Wouter Kuyper vanuit Het Zevende Huis

15 juni 2020 om 09:38 Muziek

GORINCHEM Op zondag 21 juni ontvangt huistheater Het Zevende Huis folkmuzikant Wouter Kuyper. Tijdens de wekelijkse livestream vanaf de facebookpagina van Het Zevende Huis kunnen belangstellenden genieten van Wouters muziek. Hij speelt een gevarieerd arsenaal aan instrumenten waaronder de trekzak en de doedelzak. Naast traditionals en zelfs middeleeuwse melodieën brengt hij ook eigen nummers. De livestream begint om 20.00 uur. Het is gratis. Er is de mogelijkheid om een donatie te doen.

Op zijn 10de namen zijn ouders Wouter voor het eerst mee naar Gooik (België). Daar maakte hij kennis met volksmuziek, en heeft hij de verslaving opgedaan die tot op de dag van vandaag nog niet over is. Wouter danst al Bal Folk sinds zijn eerste bezoek aan Gooik en is op zijn elfde doedelzak gaan spelen. Op zijn vijftiende kwam daar de trekharmonica bij. Vanaf zijn zeventiende speelde hij in zijn eerste bandje. Regelmatige bezoeken aan andere festivals en workshops (Saint Chartier, Schier, TeeU etc) hielden het vuurtje warm.

Hij maakt er geen geheim van waarom hij zich heeft laten inspireren door oude Vlaamse, Franse en Nederlandse dansmuziek: ,,Ik houd van bals, ik houd van dansen, van de festivals zoals in St Chartier en Gooik. De keus voor balrepertoire is dan snel gemaakt."

advertentie
advertentie