De eerste bezoekers druppelen binnen
De eerste bezoekers druppelen binnen Arie van Hoven

Het Seniorencafé is weer open! Komt u ook?

15 juni 2020 om 14:41 Maatschappelijk Deel je nieuws

Ook de senioren van het seniorencafé hebben elkaar enige tijd moeten missen door de situatie rondom Corona. De lekkere koppen koffie, thee en de fijne gesprekken, het contact was een periode weg. Net zoals zoveel ouderen, waren zij op zichzelf aangewezen. Het seniorencafé biedt de ruimte aan ouderen om onderling contact te leggen, ook een bepaalde eenzaamheid tegen te gaan. Het is juist voor de groep senioren tegenwoordig vaker een uitdaging om een sociaal netwerk te hebben en te behouden. 

Arie en Nelly van Hoven, de initiatiefnemers van het Seniorencafé, begrepen maar al te goed dat er juist tijdens deze coronacrisis nog meer uitdagingen zijn. Zij zorgden tijdens deze periode dat er (telefonisch) contact werd gehouden met de al bekende bezoekers. Hoe gaat het? Is er ergens hulp nodig? Een mooi intitiatief zoals zovelen die tijdens deze coronatijd zijn opgedoken. 

Inmiddels is het Seniorencafé weer open! Op maandag- en vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur staat de koffie- en thee weer klaar. 'Een heel fijn gevoel. Er moest wel een protocol komen natuurlijk. We hebben één dag proefgedraaid en dat ging goed. Overal werd netjes 1.5 meter afstand gehouden en Nelly maakte de gasten wegwijs en droeg een masker. Voorafgaand is er een grote schoonmaak gehouden en is alles gereinigd, zelfs de ramen zijn 'onzichtbaar' geworden.' verteld Arie enthousiast. De twaalf bezoekers deelde hun verhalen over de afgelopen periode, dat waren fijne maar logischerwijs ook minder fijne verhalen. Één van de bezoekers had zelfs een cadeautje meegenomen voor de initiatiefnemers. 'Fijn dat het weer allemaal opgestart is en in goede banen geleid kan worden. Het is nodig. Iedereen is nog steeds welkom bij ons voor een kop koffie of thee.' geeft Arie aan. 

Bent u ook benieuwd naar het Seniorencafé? Schroom niet en drink eens gezellig een 'bakkie' mee. De koffie, thee en de entree is geheel gratis. Het Seniorencafé is gevestigd in de binnenstad van Gorinchem (inloopcentrum The Mall) aan de Burgstraat 37. 

advertentie
advertentie