Afbeelding
BDUmedia

Verlenging betaaltermijnen lokale belastingen en uitstel huur gemeentelijke panden

19 juni 2020 om 09:40 Politiek

GORINCHEM De gemeente Gorinchem verlengt de betaaltermijnen voor verschillende lokale belastingen voor ondernemers, zzp’ers, instellingen en inwoners. Bovendien gaat de gemeente met ondernemers die gemeentelijke panden huren in gesprek om te onderzoeken in hoeverre de gemeente tegemoet kan komen.

De ontstane situatie als gevolg van het coronavirus kan inwoners en ondernemers in betalingsproblemen brengen. Daarom neemt de gemeente Gorinchem maatregelen om hen te ondersteunen.

De betaaltermijn voor belastingaanslagen die eind januari zijn opgelegd, werd eerder al verschoven van 30 april naar 31 juli 2020. Deze betaaldatum wordt nu verlengd tot 1 september 2020. Dick van Zanten, wethouder Financiën: “Voor inwoners en organisaties die al uitstel van betaling hebben aangevraagd, geldt dat de betaaltermijn automatisch tot 1 september wordt verlengd. Hiervoor hoeft men niks te doen.” Mensen die gebruik maken van automatische incasso en nu uitstel willen, moeten daarvoor wel contact opnemen met de gemeente.

Wie een gemeentelijk pand huurt, krijgt uitstel van betaling tot 1 september 2020. De huren waren eerder al voor de maanden maart, april en mei uitgesteld. Dit is nu dus verlengd. Dick van Zanten: ,,Tegelijkertijd gaan we met de huurders in gesprek om te kijken in welke mate zij getroffen zijn door de coronacrisis. We zoeken vervolgens naar passende aanvullende maatregelen, zodat we in lijn met de markt maatwerk kunnen leveren.”

Wie meer informatie wil over uitstel van lokale belastingen kan terecht op www.gorinchem.nl. Wie vragen heeft over de regelingen kan contact opnemen met  de afdeling Belastingen van de gemeente Gorinchem. Dat kan telefonisch via (0183) 65 93 99 of door een mail te sturen naar belastingen@gorinchem.nl.

advertentie
advertentie