De 14-jarige Lucas ontving als jongste donateur het eerste exemplaar van het jaarverslag 2019.
De 14-jarige Lucas ontving als jongste donateur het eerste exemplaar van het jaarverslag 2019. Nick Dees

Sponsors redden Gorinchems jongerenwerk The Mall

23 juni 2020 om 12:15 Maatschappelijk

GORINCHEM The Mall ontving in totaal 100.000 euro aan donaties voor het jongerenwerk in 2019. Deze sponsoring maakte een groot deel van het werk in Gorinchem mogelijk. Dit blijkt uit het vandaag gepresenteerde jaarverslag, middels een videoboodschap van bestuursvoorzitter Pieterjan van Wijngaarden. 

Van Wijngaarden: ,,Medio juni hebben we de laatste gesprekken afgerond bij de accountant over het financiële jaar 2019. Ik vind het heel bijzonder om te mogen zeggen dat we een ton aan extra donaties hebben ontvangen vanuit particulieren, bedrijven, kerken en fondsen. Daarmee hebben we veel van het werk onder Gorcumse jongeren door kunnen zetten."

The Mall liep eind 2018 de gemeentelijke aanbestedingsopdracht voor het jongerenwerk mis vanwege een uploadfout. Dankzij de brede steun kon in 2019 het werk in versmalde vorm worden voortgezet met vijf jongerenwerkers en 53 vrijwilligers. Hierdoor konden 311 jongeren de drie jongerencentra bezoeken, namen 126 meiden deel aan het meidenwerk en ontvingen 123 jongeren coaching. Daarnaast waren er twee zaalvoetbalteams actief, werd er een jongerendocumentaire gemaakt en is er social media voorlichting gegeven aan ruim 400 jongeren.

De 14-jarige Lucas ontving als jongste donateur het eerste exemplaar van het jaarverslag. Lucas: ,,Eigenlijk vind ik het wel vet dat ik de jongste sponsor ben. Van huis uit heb ik geleerd om mijn eigen geld en spullen te delen. Ik heb een krantenwijk, en al drie jaar lang gaat maandelijks een deel van de opbrengst naar The Mall."

Daarnaast is Lucas zelf ook actief als vrijwilliger: ,,Ze hadden een paar keer iemand nodig die brieven wilde vouwen en toen heb ik dat gedaan. Vorig jaar deed ik mijn maatschappelijke stage bij het jongerencentrum in de Binnenstad en de Gildenwijk. En laatst heb ik met anderen het jongerencentrum schoongemaakt in de coronatijd, voordat ze weer open zouden gaan."

Van Wijngaarden blikt terug op een mooi, maar ook pittig jaar: ,,We hebben fors bezuinigd en zijn in personeelsomvang gefaseerd teruggegaan van 5,5 naar 2 fte, waardoor veel jongerenactiviteiten noodgedwongen zijn beëindigd. Daarnaast hebben we flink ingezet op fondsenwerving. We zijn dankbaar dat we dankzij alle sponsoring veel relaties met jongeren konden behouden en een bijdrage konden leveren aan hun ontwikkeling."

Ook Lucas is blij met alle steun: ,,Ik vind het goed dat The Mall is blijven bestaan, ook zonder subsidie. En dat er zoveel mensen hebben gedoneerd."

Samen met andere vrijwilligers bezorgt hij deze week het jaarverslag bij de andere donateurs uit Gorinchem. Het jaarverslag 2019 is te lezen op www.themallgorinchem.nl.

advertentie
advertentie