Anderhalvemeterondertekening van de contracten door wethouder Ed Goossens en Ronald Schleurholfs van architectenbureau cepezed.
Anderhalvemeterondertekening van de contracten door wethouder Ed Goossens en Ronald Schleurholfs van architectenbureau cepezed. Wim Timmermans
video

Architect verbouwing gemeentehuis West Betuwe bekend

24 juni 2020 om 12:53 Politiek

VUREN Vandaag maakte wethouder Ed Goossens (Dorpsbelangen) bekend dat architectenbureau 'cepezed' uit Delft het plan gaat maken voor de verbouwing van het oude gemeentehuis van Geldermalsen naar het nieuwe van West Betuwe. Goossens: ,,Het gaat een open, uitnodigend gebouw worden. Het wordt gerealiseerd voor 12.8 miljoen euro.”

Architect Rondal Schleurholfs van cepezed beloofde een duurzaam, flexibel gebouw. Het zal niet meer het Lelijke Eendje onder de gemeentehuizen zijn. ,,Het gebouw heeft mooie elementen, zoals de patio, het groen. Ook de structuur is heel flexibel. We gaan die elementen benadrukken. Er komt veel glas, en een open, groene entree.”

De verbouwing start begin volgend jaar. In tegenstelling tot eerdere plannen wordt het gebouw dan in zijn geheel ontruimd. Alle ambtenaren en de raad verhuizen dan tijdelijk naar het voormalige waterschapsgebouw Kuipershof 4, het oude politiebureau en het Univé-gebouw. Over twee jaar is iedereen weer terug. Goossens: ,,We stellen alles in het werk om na de volgende raadsverkiezingen de installatie van de nieuwe raad in het nieuwe ‘Huis der democratie van West Betuwe’ te laten plaatsvinden.”

De filmpresentatie van cepezed is hieronder in een video te zien. 

Stilstaand beeld van schetsontwerp
Stilstaand beeld van schetsontwerp
Ondertekening contract door wethouder Ed Goossens en architect en partner Ronald Schleurholts van cepezed.
advertentie
advertentie