In februari maakte de NOS nog tv opnames op 't Gilde vakcollege
In februari maakte de NOS nog tv opnames op 't Gilde vakcollege CVO-AV
video

Krijn Redert, directeur 't Gilde, is blij met nieuwbouw

29 juni 2020 om 13:50 Onderwijs

GORINCHEM Directeur Krijn Redert van ’t Gilde Vakcollege Techniek is een blij mens. Donderdagavond stemde de meerderheid van de raad in met nieuwbouw van de school aan de Grote Haarsekade. De gemeente trekt twintig miljoen euro uit voor een nieuwe school voor 700 leerlingen en uitbreiding van de gymcapaciteit.

(Tekst gaat verder onder de video)


In ieder hoekje en gaatje van ’t Gilde techniekcollege wordt les gegeven, zo vertelt directeur Redert. Door kleine, interne verbouwingen lukt het nog steeds alle leerlingen onderwijs te geven. Zo zijn de douches in de gymzaal verbouwd tot lesruimte. Het toont wel aan dat nu 55 jaar oude school aan de Gildenweg volledig uit zijn jasje is gegroeid. Het ruimte gebrek is zo groot dat vorig jaar zelfs leerlingen zijn afgewezen.

Het aantal leerlingen voor de nieuwbouw van de school was één van de discussiepunten in de raad. Als uitgangspunt worden 700 leerlingen genoemd, terwijl de school thans al 760 leerlingen heeft. Op 1 oktober worden de prognoses voor de school bijgesteld.

Het ’t Gilde werkt in de bedrijvenkring WeTech ook al intensief samen met het bedrijfsleven in de regio. ,,We hoeven maar een kik te geven of we krijgen spullen, alle bedrijven steunen ons hierin.”

Naast blijdschap over het besluit van de raad is Redert ook content over de nieuwe locatie van de school aan de Groote Haarsekade. ,,We kunnen op die plek nog beter samenwerken met de andere scholen in Gorinchem, we kunnen daar als school echt iets betekenen voor het techniekonderwijs. We zitten ook dicht bij het nieuwe bedrijventerrein Groote Haar.” Redert kijkt verder uit naar de aanleg van een nieuw treinstation in Noord.

Gilde Vakcollege Techniek is de grootste technische school in Nederland. Leerlingen komen uit de verre omtrek tussen pakweg Barendrecht en Tiel en tussen Kaatsheuvel en Schoonhoven.

MEER LEZEN? Lees dan als premium abonnee het volledige interview met Krijn Redert: 't Gilde is volledig uit zijn jasje gegroeid. Nog geen premium abonnee? Lid worden kan al vanaf 3,95 per maand via deze link

advertentie
advertentie