Twine drink & dine is gevestigd aan de Langendijk 17 in Gorinchem.
Twine drink & dine is gevestigd aan de Langendijk 17 in Gorinchem. Tim Hartman

‘Heerlijk tafelen in een prettige sfeer’

1 juli 2020 om 12:27 Zakelijk

GORINCHEM Tweelingzussen Lisa en Marja de Groot (29) waren in maart de nieuwste gezichten in de Gorcumse horeca met Twine drink & dine aan de Langendijk 17. Ze waren echter amper twee weken open of ze moesten door de coronapandemie de deuren weer sluiten. Sinds 1 juni gaan ze er weer tegenaan.

door Tim Hartman

,,Het is echt een gek gevoel. Het besef is er nog niet helemaal dat wij dit samen hebben neergezet. Dit is nu echt van ons. Heel onwerkelijk”, vertelde Lisa in maart al. Inmiddels zouden ze ruim drie maanden geopend zijn, maar in plaats daarvan zijn Lisa en Marja pas een paar weekjes weer open. ,,We hebben de coronaperiode gebruikt om het terrasje op te knappen, wat kleine dingetjes aan te passen en natuurlijk hebben we ervoor gezorgd dat we iedereen weer veilig kunnen verwelkomen zodat iedereen zich hier prettig voelt.”

Nu ze weer volop aan het werk zijn, stellen de tweelingzussen graag nog even voor. ,,We komen uit een gezin van in totaal zes zussen, maar geen van de andere zussen is ook werkzaam in de horeca. Wij zijn de buitenbeentjes”, zeggen ze lachend. Al vrij snel was duidelijk dat ze ooit eens samen een restaurant wilden beginnen. Of het bevalt om daadwerkelijk met elkaar samen te werken? ,,Haha, zeker”, zegt Marja. ,,We hebben niet meer dan een blik nodig om elkaar te begrijpen. Als de ene aan de ene kant bezig is en de ander aan de andere kant weten we van elkaar dat het goed gaat.”

De naam Twine? Die lijkt een inkoppertje, al is deze toch meer dan een fraaie samensmelting van twin (tweeling) en wine (wijn). ,,Twine staat ook voor verstrengeld en vervlochten met elkaar. Dat zijn we ook als tweelingzussen. Dat geeft een mooie betekenis”, legt Lisa uit.

LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT Hoewel de twee uit Nieuw-Lekkerland komen, vonden ze in Gorinchem de stad om hun eerste restaurant te starten. Lisa: ,,Vroeger kwamen we hier regelmatig. Gorinchem heeft een mooie binnenstad met geschiedenis en dat trok ons erg aan. Al snel kwamen we dit pand tegen en dat was liefde op het eerste gezicht. Dit pand heeft écht karakter en een bepaalde uitstraling. We merken ook echt dat mensen het weer leuk vinden dat er weer leven in dit super mooie pand zit en ze vinden het ook heel tof dat we de bakstenen muur behouden hebben. Dat geeft sfeer. We krijgen ook veel te horen dat mensen toe zijn aan een bruisende Langendijk. Wij hopen daar aan bij te kunnen dragen.”

Hoe ze dat hopen te doen? ,,Mensen kunnen hier voor alles terecht: een kopje koffie met gebak, een lekkere lunch, een heerlijk diner. Onze chefkok Elroy van Domburg heeft de kaart zorgvuldig samengesteld en de mooiste smaken weten te combineren. Tussen de lunch en het diner zijn mensen ook welkom voor een lekker borrelhapje met een biertje of een wijntje.”, vertelt Marja. Lisa vult aan: ,,Met onze shared plates kunnen mensen een avond heerlijk tafelen: eten op tafel en verhalen delen in een ongedwongen en prettige sfeer. Mensen voelen zich hier op hun gemak. Óók nu.”

De deuren aan de Langendijk 17 staan elke dag voor u open. Kijk ook eens www.twine-drink-dine.nl.

advertentie
advertentie