De burgemeester van West Betuwe, Servaas Stoop
De burgemeester van West Betuwe, Servaas Stoop redactie

Stoop weer op de stoep

4 juli 2020 om 08:27 Maatschappelijk

GELDERMALSEN Sinds eind vorig jaar is Servaas Stoop de burgemeester van de gemeente West Betuwe. Hij wil graag kennismaken met de samenleving. Door de coronacrisis kon dit een aantal maanden niet doorgaan. Met het versoepelen van de maatregelen is dit weer mogelijk. Tijd voor een vervolg van Stoop op de stoep. 

Het kennismaken met de inwoners doet de burgemeester onder de noemer ‘Stoop op de stoep’. In de wintermaanden is hij in een aantal kernen geweest. Burgemeester Servaas Stoop kijkt er naar uit om dit te hervatten: ,,Het is een mooie manier om de inwoners van de 24 dorpen en 2 stadjes van West Betuwe te leren kennen. Ik kijk met veel plezier terug de eerdere ontmoetingen. Door de coronacrisis kon dit de afgelopen maanden niet doorgaan. Per 1 juli zijn de maatregelen verder versoepeld. Dit biedt mij de kans weer ergens ‘spontaan’ op de stoep te staan. Daar kijk ik erg naar uit.”

Donderdag 2 juli staat hij op de stoep bij het dorpshuis in Asperen. Hij schuift daar aan tafel voor een gezamenlijke maaltijd met de inwoners uit dit stadje. Dit is een initiatief van de Stichting SpreekSmakelijk. Zij verzorgen wekelijks deze maaltijd en iedereen is welkom. In het bijzonder inwoners die zich eenzaam voelen en/of het fijn vinden om anderen te ontmoeten.

Natuurlijk gaat de burgemeester ook kennismaken met de ondernemers en organisaties in West Betuwe. Alle kennismakingen met de burgemeester zijn online te volgen op Facebook en Twitter via #Stoopopdestoep.

advertentie
advertentie