Afbeelding

Gorcumer schrijft tijdloze trilogie

5 juli 2020 om 11:52 Zakelijk

GORINCHEM ‘Een tijdloze trilogie’ is een nieuw boek van Bart van Eikema Hommes. In deze trilogie worden de belevenissen van Daniël beschreven, waarbij hij in verschillende tijdsgewrichten de protagonist is.

In deze trilogie zijn drie verhalen gebundeld, waarin Daniël de hoofdrol speelt. In het eerste verhaal struint hij 's nachts over de beroemde begraafplaats van Père-Lachaise en ontmoet daar zijn zielsverwant. Veel filosofische thema's worden aangesneden, terwijl aan menig graf van een beroemdheid een bezoek wordt gebracht. In de Jalta-tragedie is hij als Amerikaanse tolk aanwezig op de Conferentie van Jalta, waarbij hij de loop van de wereldgeschiedenis in zijn handen lijkt te hebben. Toch loopt alles anders dan verwacht en is hij getuige van het ontstaan van de Koude Oorlog. 

In het laatste verhaal gaat hij op zoek naar de Alpha-beschaving. Deze civilisatie ging ten onder aan een catastrofe van ongekende omvang, maar gaf haar kennis door zodat andere civilisaties het licht konden zien. Om de voetafdrukken van deze verloren gegane beschaving bloot te leggen, reist hij naar Egypte en Antarctica. Zijn verleden achtervolgt hem echter, waardoor zijn leven gevaar loopt. 

'Een tijdloze trilogie' (345 pagina's, ISBN: 9789464053166)

Afbeelding
advertentie
advertentie