Afbeelding
Gemeente West Betuwe

Denk mee over zorg en hulp in West Betuwe

9 juli 2020 om 11:50 Zorg

GELDERMALSEN De gemeente West Betuwe wil de komende jaren werken aan een sterkere, mooiere samenleving voor iedereen. Op het gebied van zorg, werk en inkomen, welzijn, gezondheid, onderwijs en cultuur. In de Visie Sociaal Domein bepaalt de gemeente de manier waarop dat gebeurt. Inwoners, verenigingen en organisaties staan hierbij centraal. Daarom vraagt de gemeente hen om mee te denken. Organiseren we de zorg bijvoorbeeld kleinschalig en dichtbij? Of is een grote centrale locatie beter?

Meedenken kan tijdens twee online inspraakbijeenkomsten op woensdag 15 juli en donderdag 16 juli. Wethouder Ton van Maanen: ,,We willen inwoners, organisaties en verenigingen betrekken bij de ontwikkeling van de Visie Sociaal Domein. Tijdens de online inspraakavonden testen we of we op de goede weg zijn. Kun je bijvoorbeeld resultaatgericht werken in de zorg? En hoe houden we de Jeugdhulp betaalbaar? We leggen de deelnemers een aantal prikkelende stellingen voor over deze en andere onderwerpen in het sociaal domein."

Meepraten kan tijdens twee digitale bijeenkomsten via Zoom: Woensdagavond 15 juli van 19.30 uur tot 20.30 uur en donderdagavond 16 juli van 19.30 uur tot 20.30 uur. Tijdens de avonden wordt uitleg gegeven over een aantal ingewikkelde kwesties binnen het sociaal domein. Hoe zorgt de gemeente er bijvoorbeeld voor dat iedere inwoner krijgt wat hij of zij nodig heeft? En hoe blijft de zorg betaalbaar, zonder kwaliteit te verliezen? De deelnemers krijgen stellingen voorgelegd waarna zij kunnen aangeven of ze het eens of oneens zijn.

Aanmelden voor een van de avonden kan tot maandag 13 juli via een digitaal formulier op www.westbetuwe.nl/visiesociaaldomein. Deelnemers ontvangen voorafgaand aan de bijeenkomst een link met wachtwoord waarmee zij kunnen deelnemen. Na afloop van de bijeenkomsten ontvangen de deelnemers een verslag.

advertentie
advertentie