De gemeente West Betuwe, de basisscholen en culturele instellingen hebben afspraken gemaakt over cultuureducatie
De gemeente West Betuwe, de basisscholen en culturele instellingen hebben afspraken gemaakt over cultuureducatie West Betuwe

Samenwerken Convenant Cultuureducatie

12 juli 2020 om 18:44 Onderwijs

GELDERMALSEN Samen cultuureducatie steviger op de kaart zetten. Dat willen de gemeente West Betuwe, de basisscholen en de culturele instellingen in de gemeente. Daarom ondertekenden zij maandag 6 juli 2020 het Convenant Cultuureducatie 2020 – 2023. Hierin hebben de partijen afspraken gemaakt over de uitvoering van cultuureducatie.

Het convenant past bij de weg die de gemeente West Betuwe is ingeslagen. Met het nieuwe beleid Cultuur en Kunst West Betuwe 2020 – 2023 wil de gemeente samen met inwoners bouwen aan een blijvende, laagdrempelige cultuur- en kunstbeleving. Een beleving voor iedereen, jong en oud.

Wethouder Rutger van Stappershoef licht toe: ,,Cultuureducatie is goed voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Ook willen we dat het cultuuraanbod in onze gemeente blijft voortbestaan. West Betuwe heeft een bloeiend cultureel verenigingsleven, een rijke geschiedenis en er is nog veel tastbaar verleden. Dit unieke en lokale aanbod willen we blijvend verbinden aan cultuureducatie op onze basisscholen. Zo leren kinderen de omgeving waarin ze opgroeien beter kennen en begrijpen. En dat is ook goed voor de leefbaarheid in onze kernen."

Schoolbestuurders laten weten dat ook zij hun leerlingen graag leren om bewust in de samenleving te staan. Met cultuureducatie willen zij leerlingen blijven inspireren. Samen met lokale aanbieders van cultuur en kunst gaan zij activiteiten aanbieden gericht op kinderen. Denk aan muziek, beeldende kunst, jeugdtheater, dans en het bezoeken van cultureel erfgoed in West Betuwe.

advertentie
advertentie