Afbeelding
Lex van Steenis

Politie ingeschakeld voor overlastveroorzakers MerwedeLingelijn

14 juli 2020 om 16:54 Misdaad

GORINCHEM Maandagavond is de politie opgeroepen om te assisteren bij het staande houden van drie reizigers op de MerwedeLingelijn. Twee van hen waren niet in het bezit van een geldig vervoersbewijs. De derde reiziger wilde deze niet tonen. Bij een kaartjescontrole van Qbuzz weigerden de jonge mannen tevens hun identiteitsbewijs te tonen. Een buitengewoon opsporingsambtenaar van Qbuzz besloot de politie te bellen.

door Lex van Steenis

De drie jonge mannen zaten in de trein van Dordrecht richting Geldermalsen. Toen de politie was ingeschakeld hield de machinist een aantal deuren van de trein dicht om te voorkomen dat de mannen konden ontsnappen voordat de trein in Gorinchem aan zou komen. Op station Gorinchem werden de mannen staande gehouden door twee agenten. Één van hen sloeg op de vlucht, maar werd even later alsnog door de politie gesignaleerd. Twee van de reizigers kregen een procesverbaal van de politie. Daarna mochten zij hun reis verder vervolgen. Twee van de overlastveroorzakers besloten de trein terug te nemen richting Dordrecht. Op de terugweg had één van de mannen geen mondkapje op en ontstond er nogmaals een conflict met een conducteur. Beide mannen werden op Dordrecht Stadspolders de trein uitgezet. 

Gea de Rie, woordvoerder van Qbuzz, betreurt het gedrag van de drie reizigers. ,,Vanzelfsprekend moet iedereen in het bezit zijn van een geldig vervoersbewijs en moet je deze bij een controle tonen. Dit gedrag is erg vervelend voor onze medewerkers en onze reizigers. De treindienst liep vertraging op door het incident.”

advertentie
advertentie