Fabio Jakobsen.
Fabio Jakobsen. Sporza

Dankbare Jakobsen laat voor het eerst van zich horen na vreselijke crash: ‘De dokters hebben mijn leven gered’

18 augustus 2020 om 14:13 Wielrennen

HEUKELUM Fabio Jakobsen is weer thuis in Heukelum na zijn verschrikkelijke valpartij in de Ronde van Polen op 5 augustus. De 23-jarige wielrenner heeft via zijn ploeg DeceuninckQuick-Step voor het eerst van zich laten horen en richt een dankwoord aan iedereen die hem heeft gesteund in de afgelopen dagen.

door Tim Hartman

Nog geen twee weken geleden kwam de 23-jarige wielrenner uit Heukelum, die in 2017, 2018 en 2019 werd verkozen tot Gorcums Sporter van het Jaar, hard ten val na een duel in de massasprint met Dylan Groenewegen. Jakobsen kreeg een zet en vloog op grote snelheid de dranghekken in. Er werd gevreesd voor het leven van de Nederlands kampioen wielrennen, maar nog geen twee weken later kijkt hij voorzichtig weer naar de toekomst. Dat schrijft hij in een statement.

,,Het is nu twee weken na mijn crash in Polen. De dokters en verplegers hebben op de finishlijn mijn leven gered. Daar ben ik ze heel dankbaar voor. Ik heb een week op de intensive care gelegen in het St. Barbaraziekenhuis in Sosnowiec. Daar hebben ze mij meteen vijf uur lang geopereerd en mij de kans op leven gegeven. Ik ben alle medewerkers van het ziekenhuis enorm dankbaar”, spreekt Jakobsen zijn dank uit.

,,Het was een moeilijke en donkere periode op de intensive care-afdeling, waar ik bang was het niet te overleven. Dankzij de organisatie van de Ronde van Polen en mijn team Deceuninck – Quick-Step was het mogelijk om mijn familie dicht bij me te hebben. Dat gaf me veel kracht.”

,,Afgelopen woensdag ben ik overgeplaatst naar het Leiden University Medical Center, waar ik verder ben behandeld. Stap voor stap kan ik meer onafhankelijk leven. Momenteel ben ik thuis, waar ik de wonden op mijn gezicht en de blessures verder kan laten herstellen. Ik moet de komende maanden veel rust houden vanwege een zware hersenschudding. Ik zal de komende weken en maanden ook nog meerdere operaties moeten ondergaan om gezichtblessures te verhelpen.”

Tot slot spreekt Jakobsen nogmaals zijn dankwoord uit: ,,Ik wil iedereen laten weten dat ik enorm dankbaar ben voor het feit dat ik nog leef. Alle berichten en aanmoedigingen hebben me ongelooflijk veel kracht gegeven. Stap voor stap kan ik heel langzaam weer naar de toekomst kijken. Ik zal vechten om te herstellen.”

advertentie
advertentie