Afbeelding
Maarten van der Schaal

Zomerbaan: Fitness en fysio

24 augustus 2020 om 15:56 Mensen

GORINCHEM Door het coronavirus is de zomervakantie van 2020 anders dan anders. Ook jongeren hebben een lange zomer te overbruggen, waarbij er minder mogelijk is dan normaal. Een zomerbaantje kan een oplossing zijn en de bijverdiensten zijn natuurlijk ook niet onbelangrijk. De komende tijd spreken we wekelijks met een jongere uit Gorinchem over zijn of haar vakantiebaantje.

Door Lucas Versteeg

Terwijl een man zwetend gewichten heft en een vrouw haar rug traint, loopt Dewi Jongsma (23) rond in de fitnessruimte om de mensen te ondersteunen. Ze heeft een bijbaantje bij fysiotherapie- en trainingscentrum Procare in Gorinchem. ,,Ik heb hier twee taken. Als fitnessbegeleider help ik mensen bij het afstellen van apparaten en bij allerlei vragen. Ook werk ik samen met de fysiotherapeut. Na een consult neem ik de oefeningen die patiënten hebben gekregen nog even met ze door. Vooral het persoonlijke contact, de praatjes tussendoor, vind ik leuk: ik leer de mensen hier echt kennen.”


Dewi studeert Fysiotherapie. ,,Ik ga nu naar het tweede jaar. Het baantje hier sluit goed aan op mijn studie. Op school leer ik allerlei dingen en dan oefenen we op klasgenoten, maar dat is toch anders. Bij dit baantje kom ik in aanraking met mensen die echte blessures of klachten hebben. Dan leer ik hoe het er echt aan toe gaat.”

,,Ik werk hier nu twee avonden per week en dat is perfect te combineren met mijn studie.” Dewi werkt er sinds november, maar door het coronavirus is de praktijk een aantal weken beperkt toegankelijk geweest en werkte Dewi er minder. ,,Inmiddels zijn we gelukkig weer open, maar er mogen minder mensen naar binnen en mensen moeten reserveren. Het is vrij rustig.”

Hoe Dewi aan haar baantje is gekomen? Tijdens haar eerste jaar mocht ze twee dagen meelopen met een fysiotherapeut bij Procare. Ze hoorde in de wandelgangen dat ze daar nog iemand zochten. ,,Toen ben ik gewoon een beetje brutaal geweest en heb ik gevraagd of ik daar misschien kon gaan werken. Dat mocht!” Haar tip voor andere jongeren die een baantje zoeken is dan ook: ,,Je mag best brutaal zijn en aangeven wat je graag wilt! Zo kom je vaak op de leukste plekken terecht.”

advertentie
advertentie