Afbeelding
Voedselbank

‘Schaamte over hulp Voedselbank in Coronatijd niet nodig’

2 september 2020 om 08:50 Maatschappelijk

GORINCHEM Veel mensen weten de weg naar de voedselbank (nog) niet te vinden of durven deze stap niet te nemen. Schaamte en trots blijken de voornaamste redenen om niet naar de voedselbank te gaan. Ook geeft bijna 40 procent van de huidige klanten aan één of meerdere personen te kennen die wellicht klant van de voedselbank zouden kunnen worden.

Er kan zomaar iets gebeuren in deze onzekere coronatijd waardoor mensen in de problemen komen. Denk aan ontslag, tijdelijk geen werk, een scheiding, overlijden van een partner of door een ingrijpende ziekte etc. Het is dan niet nodig om zonder voedsel te zitten. Daarom is de voedselbank er, zodat mensen er niet alleen voor hoeft te staan.

Informatie over de toelatingscriteria wanneer iemand in aanmerking komt voor een voedselpakket zijn te vinden op https://www.voedselbankennederland.nl/ik-zoekhulp/kom-ik-in-aanmerking-voor-een-voedselpakket/ of via de link op www.voedselbankgorinchem.nl.

Wie denkt in aanmerking te komen om gebruik te maken van de voedselbank kan langskomen op de inloopavond op woensdag 2 september van 18.30 tot 20.00 uur op de Schelluinsevliet 11. Belangstellenden kunnen vragen stellen en zien hoe het op de voedselbank in zijn werk gaat. Tevens zijn er vertegenwoordigers van Poort 6 en Avres aanwezig om eventuele aanvullende vragen te beantwoorden.

Meer informatie of zich al aanmelden voor een bezoek op de inloopavond of een vrijblijvend intake gesprek aanvragen, neem dan contact op met Arie de Bruin 0654374058. WhatsApp-en of SMS berichtje sturen, of spreekt een voicemail bericht inspreken mag ook, waarna de Voedselbank contact opneemt.
De voedselbank in Gorinchem is iedere donderdagmiddag van 13.30-17.00 uur open voor klanten om hun boodschappen op te halen.

advertentie
advertentie