Afbeelding
Syndion

Dubbeltentoonstelling OutsiderArt

1 september 2020 om 12:57 Kunst

GORINCHEM Dagbestedingslocatie OutsiderArt van Syndion bestaat 14 jaar. Dit gaan ze vieren met een dubbeltentoonstelling bij van der Wal Interieurs in Leerdam in het Gorcums museum. In het Gorcums museum is de tentoonstelling van 1 september tot en met 25 oktober 2020. En bij van der Wal Interieurs is de tentoonstelling van 5 september tot met 10 oktober 2020. 


OutsiderArt, of ook wel Art Brut genoemd, is de aanduiding voor een genre in de kunst waarmee het werk van autodidactische kunstenaars wordt getypeerd. Dit werk kenmerkt zich vaak door het negeren of afwijzen van de regels van de conventionele kunstwereld en ademt een geheel eigen vormtaal of thematiek. De samenstellers van beide exposities kiezen er nadrukkelijk voor om de oorspronkelijkheid en de diversiteit van de OutsiderArt collectie te tonen. Een overzicht van 14 jaar met 47 kunstenaars, die in de ateliers van Gorinchem, Leerdam en Dordrecht gewerkt, hebben is natuurlijk nooit volledig. De expositie toont veel creatieve hoogtepunten en neemt je als kijker mee op een reis en een zoektocht naar nieuwe betekenissen en originele inzichten.
Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is het officiële openingsmoment digitaal. Het digitale openingsmoment is op zaterdag 5 september bij van der Wal Interieurs in Leerdam. Via een livestream om 10.00 uur op Facebook kunt u meekijken.

advertentie
advertentie