Team legt laatste hand aan het IFFG Filmcafé.
Team legt laatste hand aan het IFFG Filmcafé. Ferry Verheij

IFFG start met docu Alzheimer

15 september 2020 om 09:41 Activiteiten

GORINCHEM Na de schitterende buitenvertoningen deze zomer, heeft het Internationaal FilmFestival Gorinchem (IFFG) de smaak weer goed te pakken. De organisatie gaat weer naar binnen en kondigt deze week de najaarsprogrammering aan.

IFFG draait door– samen met Theater ’t Pand en Theater Peeriscoop – in theater De Nieuwe Doelen. Hier opent het filmfestival haar eigen filmcafé.

,,Voor en na de film kan er op een veilige manier worden nagepraat”, vertelt directeur Anika van der Kevie enthousiast.

,,Veel vertoningen kennen een extra, zoals een nagesprek of online interviews. De programmering voor het najaar is inmiddels bekend. We programmeren veel films die opgenomen waren in het festivalprogramma. Nadat het festival in april niet door kon gaan bieden we deze films én makers toch het podium. Dat is zo fijn!”

WERELDSE THEMA'S Het najaarsprogramma zit boordevol wereldse en actuele thema’s. Zo besteedt het IFFG op 20 september aandacht aan zorg rondom Alzheimer en staat de special op 11 oktober in het teken van de Wereld Coming Out Day.

Net als vorig jaar organiseert het IFFG, in samenwerking met de Gemeente Gorinchem, in november een filmspecial in het kader van de Maand van Respect.

De nieuwkomer is de Monday Movie Night. ,,Iedere laatste maandag van de maand openen wij de deuren van het filmcafé en kijken we samen naar een bijzondere film”, vertelt van der Kevie. ,,Wij zijn er klaar voor en kunnen niet wachten om de bezoekers te ontvangen in ons eigen filmcafé."

De gehele programmering en tickets zijn online te vinden op www.iffg.nl.

advertentie
advertentie