Open tuinendag in Schelluinen

16 september 2020 om 16:42 Activiteiten

SCHELLUINEN Een viertal tuineigenaren stellen hun najaarstuin zaterdag 19 september van 10.00 uur tot 17.00 uur open. Het aantal bezoekers per tuin wordt in de gaten houden.

De volgende tuinen zijn te bezoeken:

Voordijk 37 in Schelluinen - deze tuin van 3300 m2 omvat een aantal (rozen) borders op kleur, een prairietuin,moestuin, glazen kas, fruitkooi, natuurlijke vijver en een hoek voor compostverwerking.

Nolweg 5 in Schelluinen - in de nazomer is er nog veel te zien in de “bostuin”. Herfstbloeiers, grassen en het uitzicht over de weilanden. Verspreid in de tuin zijn er zitjes. Ook zijn er varkentjes te bewonderen. In de tuin zijn hier en daar bijzondere “helpers” te zien. Wie bij het rondwandelen er minimaal 15 heeft gezien ontvangt een kleine attentie.

Dorpsstraat 28 in Streefkerk - de tuin grenst aan de rivier de Lek. Het eerste gedeelte bestaat uit kleurrijke borders vaste planten en grassen. De tuin gaat over in een oosters gedeelte met beekje en prieel. Door de hele tuin staan diverse beelden. Men kan ook huis gemaakte jam, sap en stekken kopen. De opbrengst is voor de stichting “Save the Children”.

Achterland 32 in Groot-Ammers - wie het pad oprijdt van aannemer De Zeeuw vindt helemaal achteraan de verbouwde boerderij met een tuin van ca 6000 m2. De tuin heeft een stukje bos, een grote waterpartij, moestuin met kas, fruitbomen en verschillende borders verspreid over de tuin. Er zijn diverse zitjes waar iedereen kan genieten.

Bingo in De Aanlegsteiger

GORINCHEM Buurtvereniging De Watertoren houdt zondag 20 september een bingomiddag waarbij onder het genot van een drankje en een snackje leuke prijzen te winnen zijn. De drankjes en snackjes zijn te verkrijgen voor muntjes, koffie en thee is gratis. De bingo vindt plaats in De Aanlegsteiger, Vissersdijk 30 van 13.30-16.30 uur. Er zijn 40 plaatsen beschikbaar. Aanmelden: buurtverenigingdewatertoren@gmail.com, 06-83535343 (WhatsApp of bellen).

advertentie
advertentie