Afbeelding
Leroy Brood

Café Pavlov sluit de deuren: ‘Met pijn in ons hart’

17 september 2020 om 13:04 Overig

GORINCHEM Café Pavlov heeft de definitief de deuren moeten sluiten. De kroeg aan de Langendijk was sinds de coronauitbraak in maart al gesloten en eigenaren Teunis en Ashley Bout laten op Facebook weten dat de deuren definitief dicht blijven.

,,Het is 15 maart 2020, het coronavirus heeft snel om zich heen gegrepen en heeft de maatschappij in haar greep. De horeca moet dicht, dus ook wij. We balen, maar snappen het. Geen risico’s voor jullie, onze gasten, en ook niet voor ons”, zo valt er op de Facebookpagina van Café Pavlov te lezen. ,,Het duurt lang, te lang. Er komen versoepelingen die voor ons mooie kleine kroegje niet rendabel zijn, want we hebben simpelweg de ruimte om 1,5 meter afstand te houden niet. We houden hoop en schilderen en klussen om Pavlov nog mooier te maken dan voor de verplichte sluiting.”

Inmiddels is het september en moeten Teunis en Ashley concluderen dat er op korte termijn geen zicht op versoepelingen is. ,,Nu, een half jaar later, moeten we een knoop doorhakken. De huur moet betaald worden en hoe doe je dat zonder inkomsten? Nou, niet dus. Met heel veel pijn in ons hart hebben we daarom moeten besluiten ons mooie kroegje dicht te laten. We hadden zo’n zin om jullie weer te mogen ontvangen en al ons werk van tijdens de sluiting te laten zien. Om samen te proosten, te lachen en te knallen. Maar we moeten ook verstandig zijn en aan onszelf en ons jonge gezin denken. Vandaar dat we tot de conclusie zijn gekomen dat doorgaan met Pavlov onverstandig is”, zo klinkt het besluit.

Het regent reacties op de social media van Café Pavlov. ,,De kroeg voor jong en oud, arm en rijk: iedereen had er een plekje. Super triest, maar begrijpelijk”, zo klinkt een van de reacties. ,,Wat ga ik jullie kroegje missen! Wat hebben we er een hoop leuke dingen mogen meemaken. Dank jullie voor alle gastvrijheid, voor, tijdens of na sluit. Voor de gezelligheid en de gemoedelijkheid”, zegt een ander.

,,We hebben veel met elkaar beleefd en daar zijn we dankbaar voor. Voor nu wensen wij jullie het allerbeste en hopen we op jullie begrip en steun. Maak er een mooie nazomer van. Proost”, zo besluiten Teunis en Ashley.

advertentie
advertentie