Afbeelding
Ronald Snijders

Komende week in theater 't Pand

19 september 2020 om 16:45 Podiumkunsten

GORINCHEM De voorstellingen van theater 't Pand zijn weer begonnen, ieder weekend een mooi programma in de “tijdelijke” dependance van ’t Pand, Schouwburg de Nieuwe Doelen. Na de eerste voorstellingen corona veilig te hebben doorstaan is het nu de beurt aan Ronald Snijders om het podium te beklimmen. Tevens staan de eerste films geprogrammeerd op de nieuwe maandag filmhuisavond en het film cafe op de middag.

Verder wordt er uitgekeken naar de start van de nieuwe serie Kunstgeschiedenis op donderdag 24 september. Dit najaar heet de serie Aboe Simbel, Saliers, Art Deco en meer, Kunstgeschiedenis als nooit tevoren. De deelnemers maken een reis door tijd en ruimte, met onderwerpen die aansluiten op architectuur, beeldende kunst en fotografie. Beginnend bij de oudste tempels van Egypte om vervolgens door te reizen via de oude Grieken, de middeleeuwen van het Heilige Roomse Rijk en uit te komen op de moderne en hedendaagse kunst. Dat wordt een suizende reeks, met veel nieuwe verhalen en wondermooie beelden op een groot beeldscherm. Opgeven of informatie kan via rdellaira@hotmail.com

[Vrijdag 25 september, 20.30 uur, inkom €10,00

[Ronald Snijders - “Een avond met mij”

Ronald Snijders staat dit seizoen tien jaar in het theater en dat viert hij met zijn vijfde show. In Een avond met mij gaat hij terug naar hoe alles begon: met de mensheid, met de taal, met zijn aankomst bij het theater. Swingende verhandelingen, indrukwekkende versprekingen, kortstondige liedjes, normale humor, nieuwe pincodes en natuurlijk een exclusief interview met de allereerste mens op aarde: welkom in het gekantelde universum van Ronald Snijders.

[Maandag 28 september, Filmcafé, 14.00 uur, inkom 9,00 ( incl. koffie of thee)

[Dasschweigende klassenzimmer

De DDR, 1956. Theo en Kurt zijn naar West-Berlijn geweest en hebben daar op het journaal gezien dat in Boedapest bloedig een volksopstand is neergeslagen. Terug in Stalinstadt willen ze een gebaar maken en tijdens een les een minuut stilte houden. Dit veroorzaakt flink wat onrust.

[Filmhuis, 20.15 uur, inkom 9,00 (incl. koffie of thee)

IFFG Filmavond.

advertentie
advertentie