Ronald de Wild (r) ontvangt het SSG-jaarverslag uit handen van voorzitter Jeroen Vinckers.
Ronald de Wild (r) ontvangt het SSG-jaarverslag uit handen van voorzitter Jeroen Vinckers. Alex Willemsen

Uitreiking jaarverslag Stichting Stadsherstel Gorinchem

21 september 2020 om 08:59 Zakelijk

GORINCHEM Elk jaar in september, houdt Stichting Stadsherstel Gorinchem (SSG) een bijeenkomst om de jaarlijkse Stadsherstelprijzen en tevens het jaarverslag uit te reiken. De Stadsherstelprijzen worden toegekend aan de eigenaren van de door SSG genomineerde panden, die in dat jaar gerenoveerd of gerestaureerd zijn. De laatste jaren was die bijeenkomst steeds in het Luthers kerkje aan de Langendijk in Gorinchem.

Maar door Corona was dit jaar alles anders. ,,Het publiek stemt altijd tijdens de Open Havendag bij onze kraam op de door ons genomineerde panden", aldus SSG-voorzitter Jeroen Vinckers. ,,Maar dit jaar was er geen Open Havendag, en daardoor waren er geen stemmen en konden we ook geen winnaar aanwijzen van de Stadsherstelprijs 2019. Bovendien zouden we ook geen evenement kunnen organiseren op de manier zoals we dat graag doen. Daarom zullen we volgend jaar de genomineerde panden van 2019 en 2020 combineren voor de uitreiking van de Stadsherstelprijzen."

Wat wel door kon gaan, was de uitreiking van het SSG Jaarverslag. ‘Vrienden van SSG’ werden op zaterdag 19 september uitgenodigd voor een stadwandeling onder leiding van oud-bestuurslid Matthias van Mourik. Hij leidde de aanwezigen rond langs tal van nieuwe en oude panden in de Gorcumse binnenstad. Die rondwandeling werd afgesloten met een borrel op het pleintje achter de huizen in de Hazewindhondstraat. Dit was het laatste project van SSG, wat in 2019 is opgeleverd. Jeroen Vinckers reikte het nieuwe jaarverslag uit aan Ronald de Wild, een van de bewoners van de Hazewindhondstraat.

advertentie
advertentie