21 september 2020 om 12:09 Sport Deel je nieuws

Zondag 20 september:

Unitas Zondag – DEM (Beverwijk) 1-1

Als je wilt winnen, dan moet je scoren.

Het klinkt heel simpel, maar de praktijk kan anders zijn dat had Unitas wel geleerd bij de vorige thuiswedstrijd tegen EVV. DEM begon voortvarend, in een hoog tempo met veel positiewisselingen en Unitas moest aan de bak. Al gauw bleek dat wanneer Unitas de bal had en de buitenspelers werd gezocht dat daar wat zwakheden lagen. Gedurende de wedstrijd bleek dat ook centraal achterin bij DEM problemen waren met de dekking.

Nadat een kwartier voorbij was en de beide ploegen elkaar hadden afgetast was het in de 18e minuut  Unitas dat scoorde . Een formidabele crossbal van  Ilias Zaïmi bereikte Jaouad Chraou, die zijn reputatie als doelpuntenmaker waarmaakte en fraai de doelman van DEM met een bekeken lob verschalkte en de 1-0 maakte. Unitas behield het veldoverwicht en in de 35e minuut keerde de keeper van DEM een knal van Everon Pisas.

In de tweede helft scoorde DEM in de 66e minuut koppend uit een corner de 1-1, maar daarvoor en ook daarna miste Unitas ,alléén voor de keeper 5 á 6 keer doordat de keeper van DEM in de weg lag en met arm of been redde. Op de tegengoal na was het dus een run op de goal van DEM , echter zonder resultaat.

De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel wat door DEM een 1-1 overwinning werd genoemd. Het kan niet zo zijn dat Unitas deze kansen blijft missen, dus de volgende wedstrijden moet het beter kunnen

Volgende week de wedstrijd naar JOS Watergraafsmeer.