Afbeelding
OCG
Column OCG

Elkaar Helpen?

22 september 2020 om 20:55 Zakelijk

Het lijkt zo’n vanzelfsprekende vraag: “Waarmee mag ik jou helpen?”. Hoe vaak vergeten we die vraag te stellen? Als er een vacature is, neem je iemand aan die beschikt over voldoende kwaliteiten. Tijdens de kennismaking krijgt de sollicitant te horen welke bijdrage hij moet leveren. Hoe vaak krijgt hij de vraag welk persoonlijk doel hij graag wil bereiken? Hoe vaak krijgt een medewerker te horen wat het DOEL is van de organisatie? Een helder doel neemt veel onduidelijkheid weg. Dan weet hij wanneer zijn werkgever tevreden is over wat hij bijdraagt.

Hoe vaak krijgt een medewerker de vraag: Welk persoonlijk doel wil jij bereiken binnen onze organisatie? Hoe kunnen wij je helpen dit te bereiken? Het zou goed zijn als werkgevers oog hebben voor de belangen van medewerkers. Als ze zien dat bedrijfsDOELEN de omgeving bieden waar medewerkers hun creativiteit kwijt kunnen en hun persoonlijke doelen kunnen bereiken waar zij inhoud kunnen geven aan hun wensen.

Ken jij als werkgever de doelen van je medewerkers? Vraag er naar. Met het inzetten van hun kwaliteiten en het werken aan hun persoonlijke doelen, krijgen ze energie en werken ze met veel meer plezier aan het bereiken van het bedrijfsDOEL. Dat geeft binding, energie en een prettig werkklimaat! Niet alleen werkgevers en werknemers kunnen zo meer voor elkaar betekenen, maar ook ondernemers onderling. Durf te vragen: “Waarmee mag ik jou helpen?”. Dat geeft verbinding, waardering en vertrouwen. Het zorgt voor een positieve, vruchtbare onderlinge samenwerking.

DON 25-09 om 11.00 u > Ondernemers Netwerk OC-G.nl.


[Ab Groothedde, GO Bedrijfsadvies

advertentie
advertentie