Zwangere dame
Zwangere dame pixaby

Inzet op gezond leven vóór de zwangerschap

22 september 2020 om 10:59 Maatschappelijk

GORINCHEM Fertiliteitsarts en initiatiefnemer van kinderwenscentrum Nij Linge Grada van den Dool ziet het al ruim 20 jaar: ,,Wanneer kinderen krijgen niet vanzelf gaat en mensen medische hulp gaan zoeken, richt het onderzoek en de behandeling zich vaak enkel op de medische cijfers in een dossier. Dat is een van de redenen waarom ik in 2019 ben gestart met Nij Linge. Ik wil kijken naar de mens als geheel. Hoe leef je, eet je , beweeg je en hoe gaat het mentaal met je. Allemaal factoren die van invloed zijn op jouw kans tot een gezonde zwangerschap.’’

Nij Linge is sinds een jaar gevestigd aan de Edisonweg in Gorinchem. Zorg vindt er zeer kleinschalig plaats gericht op mensen met een kinderwens. Bijvoorbeeld door middel van inseminaties of IVF. In de week van 5 oktober schenkt Nij Linge extra aandacht aan preconceptiezorg. Zorg in de periode vóórdat iemand in verwachting raakt.

Grada: ,,Preconceptiezorg is vaak een onderbelicht onderwerp, maar zo belangrijk voor een gezonde zwangerschap. Goed zorgen voor jezelf en voor het lichaam dat jouw kindje mag gaan dragen vraagt om aandacht voor lichaam én geest. Dat begint al in de jaren voorafgaand aan een mogelijke zwangerschap en is dan ook voor veel jonge(re) mensen interessant. In de Week van de Preconceptiezorg bieden wij samen met andere gezondheid specialisten uit de regio extra informatie over deze zelfzorg. Bijvoorbeeld over het eten van goede voeding, het gebruik van foliumzuur, voldoende beweging en balans in jouw lichaam door acupunctuur. Op zaterdag 10 oktober organiseren we daarnaast een wandeling in Gorinchem waar iedereen die wil aan mee kan doen. We lopen dan 1,5 uur rondom de vesting onder het genot van een gezonde versnapering. Wandelen is een laagdrempelige manier om te bewegen en zo willen wij ook zijn; iedereen moet mee kunnen doen.”

Info en aanmelden: nijlinge.nl.

Afbeelding
advertentie
advertentie