Leon Karreman.
Leon Karreman. Eline Lohman

Kledingwinkel in nieuw jasje: Piazza Menswear

29 september 2020 om 10:10 Overig

GORINCHEM In het Piazza Center in Gorinchem is vanaf maandag 5 oktober Piazza Menswear te vinden. Waar voorheen Van Rijswijk Mode zat, is nu een andere herenmodezaak te vinden. Een vertrouwde plek, met nieuw elan.

door Eline Lohman

Na 95 jaar stopte Van Rijswijk Mode. Het is nu tijd voor Piazza Menswear, vertelt Leon Karreman. ,,Wij hebben in de stad Van Soest Menswear en hadden al de ambitie om buiten de Gorcumse vesting een zaak te beginnen. Nu is het zover: we openen 5 oktober. Piazza Menswear is een compleet andere winkel dan de zaak in de stad. In het Piazza Center bieden we mensen dezelfde service en gezelligheid die we ook bij Van Soest Menswear hebben.”

De vertrouwde merken zijn te vinden in het pand, aangevuld met nieuwe merken zoals PME Legend, Vanguard, Lyle & Scott en Replay.. Broeken, jeans, shirts, pullovers tot vier keer maat XL – het is er allemaal te vinden en meer. Zo kunnen klanten er nog altijd terecht voor broeken van het merk Meyer. Er was al een heel groot assortiment te vinden in de winkel, maar nu het Piazza Menswear wordt, is het assortiment Meyer gebleven. Zo kan een nog bredere doelgroep genieten van de herenkleding van de Gorcumse zaak.

Leon is blij dat Piazza Menswear haar deuren opent, vertelt hij. ,,We hebben er heel veel zin in, al is het natuurlijk ook spannend om een zaak te beginnen en zeker in deze tijd. Het wordt een warm ontmoetingspunt, waar de nadruk zal liggen op service en een goed aanbod. Mijn dochter Emma heeft de dagelijkse leiding en is altijd aanwezig in de zaak. Zij heeft haar sporen ruim verdiend in andere winkels. We kijken er naar uit om mooie kleding te gaan verkopen in het Piazza Center, met advies op maat.”

Voor die mooie kleding is genoeg ruimte, want het pand is maar liefst 250 m2 groot. De zaak is bijna niet te missen, want Piazza Menswear zit op een centraal punt in het winkelcentrum: op een hoek, op het binnenplein. Het is de enige herenmodewinkel die het Piazza Center rijk is. Twee jaar geleden werd het pand al verbouwd, dus er hoefde niet veel aan te gebeuren, maar toch waren er wensen. Leon: ,,We hebben geschilderd en alles wat opgefrist. Het klantenspaarsysteem dat er voorheen bij Van Rijswijk Mode was, gaan we opnieuw invoeren en ook de gratis vermaakservice blijft.”

In de week van maandag 5 oktober is er de hele week een feestweek bij Piazza Menswear. Er is dan een leuke actie en er is een hapje en een drankje. De winkel gaat zes dagen per week open – op zondag is de zaak gesloten.

advertentie
advertentie