Afbeelding
JAN NOORLANDT

Geen Proxsys Cup dit jaar: ‘Kunnen niet de volledige beleving bieden’

29 september 2020 om 12:31 Voetbal

GORINCHEM De strijd om de Proxsys Cup gaat dit jaar niet door. De organisatie van het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi voor regionale voetbalteams in de Oosterbliek ziet door de coronamaatregelen geen mogelijkheid om het sportevenement dit jaar plaats te laten vinden.

Elk jaar komen, verspreid over twee weken, honderden voetbalfans naar de Oosterbliek in Gorinchem-Oost om het jaarlijkse zaalvoetbalspektakel te aanschouwen. Kinderen, mannen en dames gaan de sportieve strijd met elkaar aan om de felbegeerde Proxsys Cup. Ook het G-toernooi is sinds 2016 een groot succes. Maar dit jaar rolt er tijdens de kerstvakantie even geen bal in de Oosterbliek.

De organisatie, die eerder al de twijfel over het doorgaan van het toernooi kenbaar maakte, hakte de knoop door na de aankondiging van de nieuwe coronamaatregelen door het kabinet. ,,Het bestuur van de Proxsys Cup heeft besloten om de Proxsys Cup 2020/2021 tijdens de kerstvakantie niet door te laten gaan. De benodigde extra maatregelen, de gezondheid van spelers, vrijwilligers en bezoekers, en het niet kunnen bieden van een volledige beleving zijn voor ons doorslaggevende factoren geweest om deze keuze te maken”, zo liet de organisatie weten.

,,We zijn ons ervan bewust dat zowel de bezoekers als spelers erg hebben uitgekeken naar de Proxsys Cup 2020/2021. Omdat de toekomst van het coronavirus nog zeer onzeker is en de risico’s te groot zijn, zien wij helaas geen andere mogelijkheid.”

De organisatie zegt met groot verlangen vooruit te kijken naar de editie 2021/2022. ,,We hopen iedereen in 2021 gezond terug te zien zodat we er een groot succes van kunnen maken!”

Bekijk hieronder de finale van het Proxsys Cup-toernooi van vorig jaar

advertentie
advertentie