Joke Hermsen houdt op 13 december de Diogeneslezing bij het Woerkums Literair Café
Joke Hermsen houdt op 13 december de Diogeneslezing bij het Woerkums Literair Café Marijn Smulders

Woerkums Literair Café verhuist tijdelijk naar Altenacollege

2 oktober 2020 om 17:00 Lokaal/Activiteiten

WOUDRICHEM/SLEEUWIJK – Het nieuwe seizoen van het Woerkums Literair cafe begint op vrijdag 13 november met als gast Arnon Grunberg. Centraal staat de 4 mei lezing die Grunberg eerder hield in het licht van 75 jaar vrijheid.

De avonden van het Literair Cafe worden niet zoals gebruikelijk gehouden in de Teerkamer in de vesting Woerkum, maar in het Altenacollege in Sleeuwijk. Zo kunnen de avonden ‘coronaproof’ worden gehouden. 

De jaarlijkse Diogeneslezing wordt gehouden door Joke Hermsen op zondag 13 december. Op 5 februari spreekt Fokke Obbema over ‘De zin van het leven’; op 12 maart vertelt Brenda Stoter Boscolo over haar boek ‘Het vergeten volk’. Twan Huys is 16 april te gast en vertelt over Wandellust. 

In maart wordt Marieke Lucas Rijneveld gehuldigd als winnaar van de International Booker Prize met haar roman ‘De avond is ongemak’. Tevens vindt dan de presentatie van haar nieuwe roman plaats. Het seizoen wordt afgesloten op 29 mei met het Hugo de Groot Boekenbal (1421-2021). 

De entree per avond bedraagt 15 euro. Donateurs betalen 35 euro per jaar en hebben vrij toegang, uitzonderingen daargelaten. De samenstelling van het bestuur is dit seizoen iets gewijzigd: Janice Bakker-van As (zij interviewde eerder Jan van Mersbergen en Rob van Essen) versterkt het team met Piet Hartman en Jan Ruis. Inschrijven kan via woerkumsliteraircafe@outlook.com 

advertentie
advertentie