Keeper Sjoerd den Breejen trekt ten aanval
Keeper Sjoerd den Breejen trekt ten aanval Kimberly De Pater

Waterpoloheren starten competitie met nipt verlies

4 oktober 2020 om 10:52 Sport Deel je nieuws

De waterpoloërs van De Linge/PCG hebben hun debuut in de 1e Divisie niet op kunnen luisteren met een overwinning. In Bodegraven ging het lang gelijk op, maar werd uiteindelijk met 12 – 10 verloren van het plaatselijke BZ&PC.

 

De wedstrijd werd uiteraard gespeeld onder strenge voorzorgsmaatregelen. Zo konden de waterpoloërs pas vlak voor aanvang van de wedstrijd de zwemzaal betreden en was er geen publiek toegestaan. Onder deze bijzondere omstandigheden nam de thuisploeg het initiatief. De Linge/PCG had moeite met het actieve spel van BZ&PC op de linkerflank. Keeper Sjoerd den Breejen kon zich wel onderscheiden door onder andere een strafworp te stoppen.

In de loop van de wedstrijd nam de Gorcums – Leerdamse combinatie meer het iniatief in de wedstrijd en ging het lang gelijk op. In de rustperiode (6 – 6) voor de vierde periode leek een stunt tegen de Bodegraafse titelfavoriet in het verschiet. De waterpoloërs van De Linge/PCG gaven de topschutter van de thuisploeg echter te veel ruimte, waardoor deze vier maal kon scoren. In een rommelige slotfase ging Linge/PCG keeper Sjoerd den Breejen ook één keer mee naar voren en kon zijn goede wedstrijd zelfs belonen met een doelpunt.

Komende zaterdag speelt de Linge/PCG om 19:00 tegen OZ&PC uit Oldenzaal, helaas zonder publiek.

 

Doelpuntenmakers: Quint Gerdes, Oscar Visser, Victor Visser en Tjerk Noorduyn allen 2, Sjoerd den Breejen en Menno Cloostermans beide 1.

advertentie
advertentie