GKV Enomics wint op het nippertje

4 oktober 2020 om 20:49 Korfbal

GORINCHEM Zaterdag 3 oktober stond voor GKV Enomics de uitwedstrijd tegen Veo uit Voorburg op het programma. Alle voortekenen voorspelden een treurige wedstrijd: regen, kou, en voor het eerst sinds mensenheugenis géén supporters aanwezig op de sportvelden in Nederland. Het zal lastig zijn om aan te wennen, al maakte het in dit geval niet veel uit, omdat er in deze weersomstandigheden nooit veel mensen vrijwillig aan de zijlijn gaan staan. 

In het korfbal zie je toch vaak dat slechte omstandigheden het niveau doet nivelleren, en ook hier was dat het geval. Veo, vorig seizoen degradant in de zaalcompetitie waar GKV Enomics kampioen in werd, wist bijna te stunten, maar twee minuten voor tijd scoorde Niek van der Weijden de bevrijdende winnende treffer voor GKV Enomics: 14-15.

Bij GKV Enomics kampt men met personele problemen. Kevin van Beest (hamstring) en Mats den Besten (enkel) ontbraken, en ook Nienke van der Weijden (kuit) was niet geheel fit. Tel daar bij op dat Panagos Iliadis (kruisband) en vaste vervangers Pepijn Kuijntjes (enkel) en Stefan den Breejen (meniscus) nog herstellende zijn, en je hebt bijna een volwaardig team aan geblesseerden. Hierdoor mocht Guido Messerschmidt zijn opwachting maken, en die liet van zich horen. Waar de rest van GKV Enomics met divers spel tot mooie kansen kwam, maar telkens de ballen te kort schoot, was het Messerschmidt die ondanks de gladde bal enorm efficiënt was. Met 4 doelpunten in de eerste helft was hij de beste man op het veld. Zijn tegenstander raakte almaar gefrustreerder en moest dan ook snel gewisseld worden.

Over het algemeen geen slecht spel van GKV Enomics in de eerste helft, maar door slechte afronding liep men niet uit, waar Veo juist moeilijk tot kansen kwam, maar wel beter gebruik maakte van GKV Enomics. Ruststand 7-7. Na rust niet veel veranderingen. De ploegen scoorden om en om, maar bij 9-11 sloeg GKV Enomics via Niek van der Weijden een gaatje. Op dat moment mocht ook Jeremy van ’t Hof, eigenlijk al met korfbalpensioen, het veld weer betreden. Gezien alle blessures is hij toch bereid gebleken even als ervaren invalkracht te spelen. Hij leek ook een aantal keer de beslissende goal in zijn handen te hebben, maar de gladde korf werkte niet mee.

Aan de andere kant was het een invaller bij Veo die met twee zuivere schoten van dichtbij de aansluitingstreffer en de gelijkmaker maakte, waardoor GKV Enomics de punten leek te moeten delen. Gelukkig was daar Niek van der Weijden die van grote afstand met een loepzuiver schot de winnende maakte. Het verdiende niet de schoonheidsprijs, maar dat is ook lastig in zulke omstandigheden. Zo bleek ook Nieuwerkerk, de titelfavoriet, maar net in staat om OVVO te verslaan. KVS/Maritiem had er minder moeite mee: zij wonnen met 10 verschil van Velocitas, en Pernix won met 18-14 van KVA, de tegenstander van GKV Enomics volgende week.

Doelpuntenmakers GKV Enomics:
Kelly de Bruin 2; Nienke vd Weijden 2; Guido Messerschmidt 5 ; Niek vd Weijden ; Ferry Gruyters 2

Stand:

1 Nieuwerkerk 5-10

2 KVS/Maritiem 5-10

3 GKV Enomics 5-6

4 OVVO 5-5

5 Pernix 5-4

6 Veo 5-2

7 Velocitas 5-2

8 KVA 5-1

advertentie
advertentie