Culturele Zondag in coronatijd

5 oktober 2020 om 02:55 Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

Een aantal deelnemers bedachten creatieve oplossingen voor de culturele zondag in coronatijd. Geen live concerten in het Zevende Huis maar op zondagavond wordt voorlopig ‘Het Gorkums nieuwshuis’ livestream uitgezonden. Een programma met muziek en verrassende onderwerpen. Aanvang 20 uur. Kijk op de Facebook pagina van Het Zevende Huis.
Theater Peeriscoop gaat zowel live als livestream. Pianist Jeroen van Veen brengt twee ligconcerten met werken van o.a. Satie. Een beperkt aantal bezoekers kunnen dit live om 15 en 17 uur in Peeriscoop beleven. Het laatste concert is via livestream te volgen. Kijk op de websitewww.peeriscoop.nl. Het Akoestisch Open Podium kan niet terecht in café de Keizer. Donna Bastiaans gaat daarom met haar singer-songwriters live ‘on tour’ in Fort Vuren van 14 tot 17 uur. Gratis toegang.

Exposities

Exposities van eigentijdse kunstenaars zijn te zien in de Caponnière, de Kruitmagazijnen van Symposion aan de Dalemwal, in Galerie ‘Kunst bij Karel’ en galerie de Burgpoort. Bij deze nieuwe deelnemer exposeren en verkopen zeven kunstenaars hun werken. Het herdenkingscentrum in de St. Janstoren is voor het laatst voor de winterstop open met de expositie ‘Pen en Inkt’. In Molen de Hoop is een foto expositie over de bezetting en bevrijding van Gorinchem. In atelier TOETS voor clavecimbelbouw wordt uitleg gegeven over deze ambachtelijk gemaakte instrumenten.

Redo Ait Chitt

Het Gorcums Museum heeft een interactieve expositie ‘On the move’: kunst in beweging. Beeldend kunstenaar Guusje Kaayk en breakdancer Redouan Ait Chitt verzorgen samen de workshop ‘Kijken en tekenen naar beweging’. Redo neemt je mee in de wereld van Breakdance en laat je de vrijheid ervan beleven. Guusje leert hoe je deze bewegingen kunt overbrengen op papier. Aanmelden is noodzakelijk via gorcumsmuseum@gorinchem.nl. Aanvang: 14 uur. Verder is er de tentoonstelling over de Martelaren van Gorinchem. In het Hendrick Hamelmuseum bevindt zich de vaste collectie over de Gorcumse zeevaarder en de banden met Korea. Onlangs traden Redo en Breaksquad daar op. Nieuw is de interactieve expositie ‘Live the dream, Walk into the spotlight’. Hierin wordt hun verhaal verteld en hun wereld van Hiphop, waarmee ze laten zien hoe je toekomstige generaties kunt inspireren. 

Uitgebreide informatie over het programma en alle deelnemende instellingen zijn te vinden op www.culturelezondaggorinchem.nl  

 

advertentie
advertentie