Afbeelding
politie Lek en Merwede

Verboden wapens aangetroffen in woning in Gorinchem

6 oktober 2020 om 09:47 Overig

GORINCHEM Na een tip is in een woning in de binnenstad van Gorinchem een enorme verzameling verboden wapens gevonden. De bewoner is aangehouden. De wapens en munitie zijn in beslag genomen. De explosieven opruimingsdienst is gekomen om een granaat tot ontploffing te brengen.

In september kreeg de politie de tip dat een Gorinchemse man in het bezit zou zijn van een handgranaat. Hierop is de woning van de man bezocht door de politie. De man overhandigde toen inderdaad een handgranaat waar hij afstand van deed.

Maandag 5 oktober besloot de politie een vervolgonderzoek in te stellen en de man en de woning nader te onderzoeken. In de woning werd een heel arsenaal aan wapens gevonden: werpmessen, werpsterren, pepperspray, vlindermessen, wurgstokken, vuurwapens, onderdelen voor wapens, munitie, ploertendoders en handgranaten.

Om één van de handgranaten onschadelijk te maken, is de explosieven opruimingsdienst opgeroepen, die de handgranaat op een veilige plek gecontroleerd tot ontploffing hebben gebracht. Waarom de 43-jarige man zo’n collectie aan wapens in huis hield is nog niet bekend.

Het is de politie er alles aan gelegen om verboden wapens zoveel mogelijk uit de maatschappij te halen. Tips zijn hierbij van het allergrootste belang. Tippen kan via 0900-8844 of 112 bij een heterdaadsituatie, maar ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-700 of tip via www.misdaadanoniem.nl.

advertentie
advertentie