IJsbrand Juwelier en Woonaccessoires is een echt familiebedrijf.
IJsbrand Juwelier en Woonaccessoires is een echt familiebedrijf. IJsbrand Juwelier en Woonaccessoires

IJsbrand Juwelier opent deuren

6 oktober 2020 om 11:11 Zakelijk

GORINCHEM De familie Ficicilar opende zaterdag 3 oktober IJsbrand Juwelier en Woonaccessoires aan de Gasthuisstraat 23 in Gorinchem. Volgens de familie is Gorinchem een fijne stad voor ondernemers. Ze zijn van mening dat je in Gorinchem nog net de Brabantse gezelligheid meepakt. En die gezelligheid willen zij de klanten ook bieden: een warme, huiselijke sfeer. Klanten moeten zich echt welkom voelen.

De hele familie is nauw betrokken bij de winkel en is geen onbekende in het juweliersvak. Zo heeft de familie al een juwelierszaak met atelier in Delft. Nu komt daar dus een Gorcumse vestiging bij.

Wie de winkel binnenstapt ziet direct dat het hier niet om een gewone juwelierszaak gaat. De familie Ficicilar wilde er een bijzondere winkel van maken. Het moest meer worden dan een winkel met sieraden alleen. De afgeronde opleiding in interieurstyling van een van de familieleden zorgde voor de toevoeging van woonaccessoires. In de winkel komt goed tot uiting dat sieraden en woonaccessoires eigenlijk niet zo veel van elkaar verschillen. Met de één maak je jezelf mooier, met het ander maak je je huis mooier.

De winkel die is ingericht met prachtige meubelen uit de jaren vijftig heeft een sfeervolle vintage uitstraling die wordt versterkt door de vele goudkleurige elementen. Alles lijkt om goud te draaien in de winkel. Niet alleen in de sieraden komt de kleur veelvuldig terug, ook in de woonaccessoires voert de kleur goud de boventoon.

Wat het meest in het oog springt, is de levensgrote foto achter de verkoopbalie in de winkel. Het is een portret van de opa uit het gezin. Hij was een echte ondernemer uit de bollenstreek en heeft de familie enorm geïnspireerd. Het is dan ook niet zo vreemd dat de winkel naar hem is vernoemd: IJsbrand. Een mooi eerbetoon aan een bijzondere man. En bovendien een mooie, krachtige, oer-Hollandse naam.

De sieraden die bij IJsbrand Juwelier en Woonaccessoires worden verkocht, zijn allemaal vintage. De sieraden worden gemaakt van oude sieraden die in de winkel kunnen worden ingeleverd. Soms hoeven de sieraden alleen maar opgeknapt te worden om weer in de vitrine terecht te komen. Soms wordt er voor gekozen om de ingeleverde sieraden om te smelten. Dan worden er geheel nieuwe sieraden van ontworpen.

Klanten kunnen aan de Gasthuisstraat 23 dus ook terecht voor inwisselen van goud. Bij IJsbrand Juwelier en Woonaccessoires krijgen klanten gegarandeerd de hoogste goudprijs. Overigens worden er ook zilveren sieraden verkocht in de winkel en neemt de winkel ook zilverwerk in.

IJsbrand Juwelier en Woonaccessoires heeft tevens een ruime collectie trouwringen. De klant heeft een keuze uit meer dan 1000 verschillende ringen. Als je hier niets voor je tussen zit, dan bestaat het nog niet en zul je het moeten laten ontwerpen. Maar ook dat kan bij ons, aldus de familie.

Bij de juwelier aan de Gasthuisstraat kan men niet alleen terecht voor sieraden, woonaccessoires of het inwisselen van goud. Ook voor reparaties is de juwelier het juiste adres. IJsbrand Juwelier en Woonaccessoires kan haar klanten die service gelijk bieden waardoor klanten niet lang hoeven te wachten tot hun sieraad of horloge weer gerepareerd is.

IJsbrand Juwelier en Woonaccessoires, Gasthuisstraat 23 in Gorinchem, 0183 785 825.

advertentie
advertentie