Wethouder Eelke Kraaijeveld (links) en Arie van der Strik (rechts) van de Gorinchem Regenboogalliantie
Wethouder Eelke Kraaijeveld (links) en Arie van der Strik (rechts) van de Gorinchem Regenboogalliantie Gemeente Gorinchem

Regenboogvlag wappert in Gorinchem

12 oktober 2020 om 11:47 Maatschappelijk

GORINCHEM Zondag 11 oktober hees wethouder Eelke Kraaijeveld samen met Arie van der Vliet van de Gorinchem Regenboogalliantie voor het stadhuis de regenboogvlag ter ere van Coming Out Dag. ,,In Gorinchem willen we dat iedereen mee doet en zichzelf kan zijn. Niet alleen rondom Coming Out Dag, maar altijd en overal. Op school, op straat, op het werk, in de sport en in de eigen sociale kring. We zetten ons er voor in dat iedereen zich geaccepteerd en veilig voelt. Met het hijsen van de regenboogvlag zetten we deze boodschap kracht bij”, aldus Eelke Kraaijeveld, wethouder Sociaal Domein.

In het kader van Coming Out Dag draaide zondag 11 oktober de Georgische film And Then We Danced in De Nieuwe Doelen. Na afloop van de film ging wethouder Kraaijeveld in gesprek met vertegenwoordigers van de Gorinchem Regenboogalliantie.

Op Coming Out Dag wordt aandacht besteedt aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. Coming Out Dag wordt jaarlijks op 11 oktober gehouden en vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten. Sinds 2009 wordt deze dag ook in Nederland gevierd. In Gorinchem wappert sinds een aantal jaar op 11 oktober de regenboogvlag.

Afbeelding
advertentie
advertentie