Ruben Dossin.
Ruben Dossin. Eline Lohman
droomkeuken

Zoektocht naar nieuwe begint online

15 oktober 2020 om 11:21 Zakelijk

GORINCHEM De keuken speelt een belangrijke rol in ons dagelijkse leven. Het is een ontmoetingspunt in huis. Het is de missie van Ruben Dossin van Dé online keukenadviseur om mensen te helpen om hun droomkeuken te vinden. Dat begint allemaal online.

door Eline Lohman

Door middel van persoonlijk contact, zoals telefonisch, via WhatsApp en het stellen van de juiste vragen, ontwerpt Ruben een passende keuken voor een eerlijke prijs. Tijdsbesparing is een van de kernwoorden, vertelt de Gorcumer. ,,De eerste contacten zijn zeker persoonlijk, maar gaan in het begin vooral via bijvoorbeeld WhatsApp. Iedereen oriënteert zich totaal anders dan tien jaar geleden. Vroeger begon dit in de showroom, maar tegenwoordig ontstaan online de smaken en combinaties van de nieuwe keuken van de klant.”

Als klant kost het je twee minuten om de vragenlijst in te vullen. Via de website klik je op ‘Ja, ik wil een offerte’. Op deze manier komt Dé online keukenadviseur achter de wensen van de klant, die hij vertaalt in een 3D ontwerp. Deze 3D plaatjes verstuurt Ruben via WhatsApp. ,,Door middel van contact houden via WhatsApp kunnen we de keuken helemaal naar wens maken. Vervolgens maak ik een offerte.” Is die offerte naar wens, dan ga ik bij mensen langs – op gepaste afstand – en met de verschillende stalen kunnen we de keuken helemaal compleet maken bij mensen thuis. Er is geen betere plek dan bij de klant thuis in eigen daglicht de stalen te bekijken. De klant bepaalt het tempo. Ik help mee met inkopen en zit naast de klant in plaats van ertegenover.”

NIEUW CONCEPT Ruben heeft een heel team achter zich, met niet alleen een planner en orderverwerker maar onder andere ook eigen monteurs. ,,Ik kan de klant van A tot Z ontzorgen als het moet. Ik bied mensen hetzelfde product, voor minder geld, doordat ik geen showroomkosten heb. Ik werk sinds augustus voor mezelf, na jarenlang als keukenverkoper te hebben gewerkt. Het gaat hartstikke goed met mijn bedrijf; ik krijg veel positieve reacties. Ik geloof sterk in mijn concept van meer online doen. Laatst nog heb ik voor stewardess die een paar nachten in Bangkok zat een keuken ontworpen. Tegenwoordig weten mensen wel wat ze willen, dat is erg handig.”

NIEUWSTE TRENDS Er zijn diverse trends te zien in keukenland. Zo is de zwarte, matte keuken helemaal van nu, al dan niet in combinatie met een marmer-look werkblad. Ruben: ,,Die combinatie werd vroeger minder gekozen – mensen durfden daar toen niet voor te gaan. Maar tegenwoordig zijn mensen wat vrijer geworden en ze zien dit bijvoorbeeld ook bij anderen in huis. Een andere trend is het nieuwe greeploos, waarbij de onderste twee laden strak tegen elkaar aan zitten en met een drukmechanisme te openen zijn. Daar wordt ook meer mee gedurfd dan vroeger. Wat je ook veel ziet, is dat mensen kiezen voor een kookplaat met geïntegreerde afzuiging of voor een spoelbak en een kraan in dezelfde kleur. Zoals gunmetal – een soort donker rvs – zwart, koper of goud. Heb je wat meer te besteden en is er genoeg ruimte, dan kun je kiezen voor een wijnkoelkast, ook populair. Ik heb ook een exclusieve stenen bladenleverancier.” Ruben merkt dat de keuken anno 2020 een steeds belangrijkere ruimte wordt. ,,We leven steeds meer in de keuken en nemen ook meer de tijd om te koken. Een keuken is ook een plek waar herinneringen gemaakt worden. Er wordt niet alleen gekookt, ook stomen wordt steeds populairder. Er wordt vandaag de dag geregeld eerder voor een stoomoven gekozen dan voor een ingebouwd koffiezetapparaat, bijvoorbeeld. Dat had je een jaar of acht geleden niet kunnen bedenken.”

Zie deonlinekeukenadviseur.nl. Mensen doen er goed aan om Instagram en de Facebook-pagina te volgen, voor acties.

De keuken speelt een belangrijke rol in ons dagelijkse leven. Het is een ontmoetingspunt in huis. Het is de missie van Ruben Dossin van Dé online keukenadviseur om mensen te helpen om hun droomkeuken te vinden. Dat begint allemaal online.

Er is geen betere plek dan bij de klant thuis in eigen daglicht de stalen te bekijken.
advertentie
advertentie