Afbeelding
Oskam Buitenleven

Oskam Buitenleven: overkappingen en buitenverblijven

15 oktober 2020 om 13:22 Zakelijk

GORINCHEM Heerlijk buiten zitten met een hapje en een drankje. Met overkappingen en buitenverblijven van Oskam Buitenleven kunt u het hele jaar door warm en overdekt blijven genieten van het buitenleven.

door Tim Hartman

In het voorjaar is het nog net even te fris en in het najaar regent het vaak in ons koude kikkerlandje. Het was voor John Oskam vijf jaar geleden de reden om in zijn eigen tuin een overkapping aan zijn huis te bouwen en ook een prachtig buitenverblijf (zie foto) te creëren. ,,Ik ben ook dol op de gezelligheid van buiten. Lekker lang buiten zitten kan vaak alleen in de zomer, maar ik wilde graag het hele jaar door van het buitenleven genieten.”Waar Oskam eerst zijn eigen tuin had voorzien van een overkapping en een buitenverblijf, daar verzorgt hij met Oskam Buitenleven nu ook voor anderen het hele jaar door een buitenleven. ,,Wat wij doen varieert van een normale overkapping tot aan een compleet buitenverblijf met slaapkamer, televisie en zelfs wc en douche. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt”, zo vertelt Oskam.

OVERKAPPINGEN ,,Overkappingen zijn zeer geschikt voor in de zomer. Ook als het regent, kun je dan heerlijk buiten zitten. In de winter is buiten zitten onder een overkapping wel wat fris. Dan kunnen we uiteraard heaters installeren, maar ook glazen puien. Zo creëer je niet alleen een plaats die overdekt is, maar ook een plaats die regen- en winddicht is. Je kunt op die manier meubels en kussens buiten laten liggen zonder dat deze vochtig worden”, vertelt Oskam. ,,Deze overkappingen kunnen van hout worden gemaakt, maar ook van aluminium. Aluminium is wat chiquer. Bij een overkapping aan huis lijkt een overkapping van aluminium op een verlenging van de woonkamer. In samenwerking met Oskam Metaaltechniek kunnen we ook steel look ramen en deuren verzorgen.”


BUITENVERBLIJF Een stap verder dan een overkapping is een buitenverblijf. ,,Dit kan een los buitenverblijf zijn, maar ook in combinatie met bijvoorbeeld een schuur. Een buitenverblijf is voor veel mensen een tweede woonkamer, maar dan in de tuin. Met bijvoorbeeld een televisie, verlichting en een kacheltje erin zou je er zo in kunnen wonen. Zeker met de glazen puien, waardoor je met een kacheltje de warmte binnen het verblijf houdt. Schijnt de zon? Dan schuif je gewoon de glazen pui open.”


Is elke tuin geschikt voor een overkapping of buitenverblijf?,,Bijna wel. Veel mensen zijn bang dat de ruimte in de tuin verdwijnt, maar dat is niet zo. De ruimte verdwijnt namelijk niet, deze is alleen overdekt. Bij warme dagen kun je de glazen puien open zetten terwijl je deze dicht kunt doen op koude dagen. In de winter creëer je daardoor juist extra ruimte, want deze ruimte kun je ondanks de kou in de winter toch benutten.”
De overkappingen en buitenverblijven kunnen van verschillende soorten materiaal gemaakt worden, waardoor er voor elke portemonnee een geschikte optie is. Een barbecue in de zomer of een gezellige winterse barbecue: er zijn talloze opties om het hele jaar door buiten te vertoeven. Een investering waar je het gehele jaar van geniet, zo stelt Oskam, die ziet dat overkappingen en buitenverblijven in de afgelopen jaren enorm in populariteit zijn gegroeid. ,,Wij leveren maatwerk en zijn heel flexibel, want elke tuin en overkapping is anders. Uiteraard kunnen we met foto’s wel voorbeelden van ons werk geven.”
Ziet u uzelf in de komende koudere maanden al lekker overdekt in de tuin zitten? Neem gerust eens een kijkje op www.oskam-buitenleven.nl voor het totale aanbod. De gehele tuin aan laten pakken? Ook daarvoor kunt u terecht bij Oskam Buitenleven. ,,Het plaatsen van een overkapping of buitenverblijf gaat vaak gepaard met andere werkzaamheden aan de tuin. Beplanting, straatwerk, verlichting, het plaatsen van een schutting: ook dat doen we.”

Contact opnemen of een kijkje nemen in de showroom? Bel even met 0654758112 of mail naar info@oskam-buitenleven.nl om een afspraak te maken. Bekijk ook eens de website: www.oskam-buitenleven.nl.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie