Afbeelding
De Betoverde Zolder

De Betoverde Zolder: meubels van kwaliteit op maat

16 oktober 2020 om 13:28 Zakelijk

GORINCHEM Op zoek naar die ene tafel of dat ene kastje, maar kunt u niet de juiste maten voor in uw huis vinden? Bij De Betoverde Zolder zit u áltijd goed. Daar maken ze zelf kwalitatief hoogwaardige meubels op maat.


door Tim Hartman

Wie De Betoverde Zolder binnenloopt krijgt meteen het ‘wauw-gevoel’. De showroom biedt een grote variatie aan meubels op maat. Van salontafels tot wandplanken en van unieke woonaccessoires tot eettafels. Ook de stijl van de meubels varieert: kiest u bijvoorbeeld voor robuust, strak eiken, industrieel of toch voor een designtafel van noten? ,,We ontwerpen alles zelf, waarna we ook alles zelf op precies de juiste maat maken”, vertelt eigenaar Roderick Moeke.

Dat de meubels ter plekke worden gemaakt, wordt met de geur van houtbewerking snel duidelijk. Vanuit de showroom is perfect te zien hoe enthousiaste vaklieden allerlei soorten hout transformeren tot de fraaiste meubels. ,,Daar zijn we acht jaar geleden mee begonnen”, zegt Roderick. ,,Bij de verbouwing van een oude bakkerij hebben we van oude plafondbalken een salontafel gemaakt. Uiteindelijk kwamen er meer salontafels, daarna een eettafel, toen een wandkastje. En nu zitten we hier!”

HERGEBRUIK Waar het begon met een salontafel van overbodige plafondbalken, daar wordt nu nog altijd hout gebruikt dat afkomstig is uit oude gebouwen. ,,We hergebruiken oude robuuste materialen en creëren daarmee duurzame, stoere, industriële meubels met een warme uitstraling en een eigen verhaal. Het is leuk om mensen te vertellen waar hun tafel vandaan komt. Zo hebben we nu een partij hout van een oude steenfabriek”, legt Roderick uit. ,,Hout dat we over houden, daar stoken we de winkel mee warm. We willen al het hout hergebruiken. En natuurlijk worden deze partijen hout eerst verhit zodat al het ongedierte eruit is. Daarna komen de partijen schoon deze kant op en hier maken we ter plekke wat de klant van ons vraagt.”Want dat is het recept bij de Betoverde Zolder: álle meubels op maat. ,,Daar onderscheiden we ons in: meubels die niet alleen de standaardmaten hebben. Wilt u ergens een afwijking op? Dan maken we dat. Wilt u een tafelblad op een specifieke lengte, maar wilt u ook een kastje dat daarbij past? Dat kan. Ziet u een mooie spiegel in de showroom, maar wilt u deze liever iets kleiner? Dan maken we de spiegel in een andere maat. Alles is mogelijk”, vertelt Roderick. ,,Mensen die hier komen, zijn snel verkocht. Je koopt niet spontaan een tafel: daar gaat een hele zoektocht aan vooraf. Hier vinden mensen altijd wat ze zoeken. We raden ook aan om even naar de showroom te komen, zodat u weet precies wat u kunt verwachten van een meubel. Robuust is bijvoorbeeld heel mooi, maar niet altijd praktisch. Dat moet u toch van dichtbij ervaren.”

TRENDS Wat de trends op het gebied van meubels zijn? ,,Het robuuste blijft nog jaren een trend, maar je ziet dat alles toch steeds fijner wordt, waar eerst alles grof en groot moest. Ook de houten poten komen steeds meer terug”, verklapt Roderick.Uzelf ook laten betoveren door de fraaiste meubels op maat? Neem eens een kijkje op de website: www.debetoverdezolder.nl. U bent natuurlijk ook van harte welkom in de woonwinkel aan ’t Zand 27 in Sleeuwijk. De koffie staat klaar!

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie