Arnold van Otterlo.
Arnold van Otterlo. Eline Lohman

Sowell Hi Fi gespecialiseerd in stereo

16 oktober 2020 om 17:29 Zakelijk

GORINCHEM Streaming: dat is de trend op het gebied van audio. Voor het afspelen van gestreamde muziek heeft Sowell Hi Fi in de Burgstraat in Gorinchem allerlei audio-installaties, voor een optimale muziekbeleving. Er komt steeds meer aandacht voor die beleving, merkt eigenaar Arnold van Otterlo.

door Eline Lohman

De trend van het moment is dat steeds meer muziek gestreamd wordt. ,,We gaan allemaal digitaal”, vertelt Arnold, zittend tussen de speakers en andere muziekoplossingen. ,,Je kunt muziek afspelen op een audio-installatie. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf je telefoon via bluetooth muziek afspelen, via een speaker. Als je de echte muziekbeleving wilt, dan moet je gaan voor twee luidsprekers, dan klinkt het nog veel beter.”

Er is bij Sowell Hi Fi veel aandacht voor stereoapparatuur, in de breedste zin van het woord. Arnold: ,,Wij zijn gespecialiseerd in audio-apparatuur. Het gros dat bij ons verkocht wordt, is apparatuur waarmee mensen flexibel zijn in het afspelen. Wat het belang is van goede audio? Dat laatste is noodzakelijk voor optimaal muziekplezier. Of je nu van rock, klassiek of jazz houdt: als je het beluistert op een mooi systeem, dan hoor je vaak pas hoe mooi de opnames zijn.” Dat beluisteren kan in de Gorcumse zaak zelf. Beneden in de zithoek, of voor wie meer privé wil zitten boven in de luisterstudio, waardoor audio gekozen kan worden die helemaal bij een persoon en zijn of haar wensen past.


VAN LP TOT BLUETOOTH Al sinds 1978 richt Sowell Hi Fi zich op audio. Uiteraard is de audiowereld wel veranderd door de jaren heen, vertelt Arnold. ,,30 jaar geleden hadden we rijen met cd-spelers staan. Dat is nu natuurlijk wel anders. Hoewel je ook nog steeds de platenspelers ziet, omdat de LP weer goed te krijgen is. Voor veel muziekliefhebbers geeft de platenspeler het ultieme analoge geluid. Het gros van deze spelers is traditioneel, maar sommigen hebben bluetooth of werken zelfs met een internetverbinding.”

Als het gaat om audio, gaat het om het prikkelen van het gehoor, zegt Arnold. ,,Wij benaderen alles op de zintuigen van mensen. Daar gaat het om bij audio. Mensen houden van muziek en willen die zo mooi mogelijk vertaald krijgen naar hun gehoor. We hopen dat de jongere doelgroep er ook zo over gaat denken. Jongeren van nu zijn opgegroeid met een mobiele telefoon en willen vaak compact muziek luisteren. Maar als ze naar ons toe komen en het verschil horen tussen zo luisteren en met echt goede audio, dan ervaren ze dat dit wel even andere koek is.”

STREAMEN Toch vindt Arnold het streamen van muziek een goede ontwikkeling. ,,Je kunt zoveel muziek via streaming luisteren tegenwoordig. De kwaliteit en het gemak zijn goed. Heerlijk om je eigen playlist te maken. Natuurlijk wel in combinatie met goede audio. Mijn eerste versterker kostte een fortuin, maar hij staat er nog steeds. Goede kwaliteit loont. Veel mensen denken dat onze winkel duur is, omdat wij geen dumpprijzen hebben. Maar je hebt bij ons betaalbare apparatuur, zoals van Yamaha, in combinatie met wat duurdere audio. Van naald tot streamingapparatuur – mensen kunnen bij ons voor van alles terecht.”
Juist nu, merkt Arnold. ,,Mensen zitten door corona en het donkere weer meer binnen. Ik zou zeggen: kom eens luisteren naar wat er allemaal mogelijk is op het gebied van audio. Als het kouder is en je zit lekker onderuitgezakt op de bank, wat is er dan fijner dan luisteren naar goede muziek?”

Sowell Hi Fi werkt veel op afspraak. In overleg kunnen speakers ook thuis beluisterd worden. De winkel binnenlopen is altijd mogelijk.
Zie ook de social media voor meer informatie en www.sowell.nl.

De luisterruimte boven.
De winkel.
advertentie
advertentie