Inwoners van Gorinchem betalen volgend jaar weer meer afvalstoffenheffing dan in 2020
Inwoners van Gorinchem betalen volgend jaar weer meer afvalstoffenheffing dan in 2020 Waardlanden

Hogere rekening voor ophalen huisvuil

16 oktober 2020 om 15:00 Overig

GORINCHEM inwoners van de gemeente Gorinchem gaan opnieuw meer betalen voor de inzameling van het huishoudelijk afval. Meerpersoonshuishoudens betalen in 2021 in totaal 316 euro en eenpersoonshuishoudens 253 euro.

De nieuwe tarieven zijn opgenomen in de begrotingen betekenen een stijging van het tarief variërend van 30 tot 37 euro per jaar. De afvaltarieven stijgen al jaren en wordt mede veroorzaakt doordat op grote schaal grof huisvuil wordt bijgeplaatst bij de afvalcontainers. Waardlanden maakt meerdere keren per week een ronde door de stad om het afval naast de containers op te halen. Uit recent onderzoek van Waardlanden bleek al dat per inwoner in Gorinchem fors meer afval wordt ingezameld dan het landelijk gemiddelde. Om die reden werkt de gemeente samen met Waardlanden aan aanpassing van het beleid. Dit varieert van het afsluiten van de containers om afvaltoerisme van elders tegen te gaan tot het stimuleren van betere afvalscheiding.

In tegenstelling tot de stijgende afvaltarieven blijft de rioolbelasting gelijk voor de inwoners. Meerpersoonshuishoudens betalen daar 220 euro per jaar voor. Eenpersoonshuishoudens zijn 176 euro per jaar kwijt aan de rioolbelasting. 

advertentie
advertentie