Afbeelding
Syndion

Dagbestedingslocatie Syndion start plantenasiel

22 oktober 2020 om 12:56 Maatschappelijk

GORINCHEM Planten waar thuis geen plek meer voor is of die tijdelijke verzorging nodig hebben,bijvoorbeeld vanwege vakantie van de eigenaar, kunnen sinds kort afgeleverd worden aan de Marconiweg 9 in Gorinchem. Sinds kort is daar een plantenasiel gevestigd in één van de dagbestedingslocaties van Syndion.

Locatie Marconiweg is een dagbestedingslocatie van Syndion waar mensen met een intensieve ondersteuningsvraag werken. Door middel van arbeidsmatige werkzaamheden worden persoonlijke groei en ontwikkeling (weer) mogelijk. De activiteiten zijn gericht op het vergroten van vaardigheden. Deelnemers kunnen weer perspectief en zingeving ervaren en zelfvertrouwen ontwikkelen. De Marconiweg biedt zowel activiteiten op de locatie als daarbuiten. 

Het plantenasiel is één van de activiteiten van de dagbestedingslocatie. ,,Deze activiteit sluit perfect aan op de mogelijkheden van onze deelnemers die vaak een korte concentratieboog hebben”, legt begeleider Anja Mourik uit. ,,Het is een klusje waar ze relatief kort mee bezig zijn, maar het levert wel snel resultaat op.” De planten in het ‘asiel’ krijgen gezelschap van onverkoopbare planten van tuincentrum Sterk. Deze planten worden door de deelnemers opgehaald bij het tuincentrum aan de Vlietskade.

,,We hebben genoeg ruimte voor nog veel meer planten”, vertelt Anja. Wie een plant heeft voor het plantenasiel of een tijdelijk onderkomen zoekt voor zijn of haar plant kan contact opnemen met het plantenasiel via: lingebosenmarconiweg@syndion.nl om een afspraak te maken.

advertentie
advertentie