Onderzoek naar balkons in Vroedschapwijk

22 oktober 2020 om 13:32 Wonen

GORINCHEM Poort6 start met een onderzoek naar de draagconstructie van de balkons van 288 appartementen in de Vroedschapwijk. Aanleiding hiervoor is een mogelijke constructiefout die bij een inspectie naar voren kwam. Uit voorzorg mogen de bewoners daarom tijdelijk geen gebruikmaken van hun balkon.

,,De veiligheid van bewoners staat bij Poort6 echt bovenaan. Daarom nemen we geen enkel risico”, vertelt manager Vastgoed Wim van den Herik. ,,We begrijpen dat dit voor de bewoners heel vervelend is, maar we doen er alles aan om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen. “

Poort6 heeft een ingenieursbureau ingeschakeld om te onderzoeken of de constructie van de balkons veilig is. Een eerste inspectie voerden zij al uit. Daaruit blijkt dat verder onderzoek nodig is. Dit vervolgonderzoek neemt waarschijnlijk vier weken in beslag.

Zo lang Poort6 niet zeker weet wat er precies aan de hand is, mogen de bewoners uit voorzorg geen gebruik meer maken van hun balkon. Alle bewoners zijn hierover geïnformeerd. Poort6 onderzoekt op dit moment of het mogelijk is om de balkons tijdelijk te ondersteunen met metalen palen zodat de bewoners daarna weer gebruik kunnen maken van hun balkon. Binnen enkele dagen is hierover meer bekend en worden de bewoners opnieuw door Poort6 geïnformeerd.

advertentie
advertentie