Door de smeltketel kunnen kaarsen gemakkelijker gemaakt worden
Door de smeltketel kunnen kaarsen gemakkelijker gemaakt worden Syndion

Smeltketel voor kaarsenmakerij Syndion

29 oktober 2020 om 16:00 Overig

GORINCHEM Dankzij een gulle gift van Anja van Heeswijk Uitvaartzorg uit Leerdam kan de kaarsenmakerij van Syndion, waar mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) werken, aan de slag met een speciale smeltketel. De donatie is mogelijk gemaakt door vriendenstichting Samen voor Syndion. Anja van Heeswijk Uitvaartzorg is als vriend aan deze stichting verbonden.

,,Dankzij deze smeltketel is het voor onze cliënten veel gemakkelijker om kaarsen te maken. We zijn dan ook ontzettend blij met deze gift”, aldus één van de begeleiders die werkzaam is op locatie Marconiweg in Gorinchem. Uitvaartondernemer Anja van Heeswijk is een maatschappelijk betrokken ondernemer. ,,Ik vind het vanzelfsprekend om me als ondernemer in te zetten voor de maatschappij. Ik ben actief betrokken als vrijwilliger bij diverse projecten in Leerdam. De stichting Samen voor Syndion en specifiek de kaarsenmakerij passen goed bij mij en mijn onderneming. Ook omdat kaarsen een veel gebruikt symbool zijn bij uitvaarten. Ik draag de stichting Samen voor Syndion een warm hart toe en het is goed te zien dat deze gift hier zo welkom is.”

Door de nieuwe smeltketel kan de kaarsenmakerij professioneler te werk gaan en is het voor veel cliënten eenvoudiger om kaarsen te maken. Er wordt op dit moment dan ook hard gewerkt aan het produceren van diverse soorten kaarsen die te koop worden aangeboden. ,,Vanaf 1 november zijn onze producten te koop bij de winkel Tante Neeltje in Boven - Hardinxveld, maar natuurlijk worden de kaarsen straks ook in de winkel van GoedPunt verkocht”, aldus één van de aanwezige begeleiders. Ook Anja van Heeswijk Uitvaartzorg ziet mogelijkheden om kaarsen van deze kaarsenmakerij af te nemen. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

De smeltketel is er gekomen dankzij de inzet van vriendenstichting Samen voor Syndion. Vanuit het motto ‘Syndion. Doen we samen’ vraagt de stichting particulieren en bedrijven uit haar werkgebied om hier een bijdrage aan te leveren. De missie van de vriendenstichting is het bevorderen van de participatie en de kwaliteit van leven van cliënten van Syndion. 

.

advertentie
advertentie