Culturele zondag deels livestream

1 november 2020 om 02:44 lokaal Deel je nieuws

Stoppen met de Culturele zondag is geen optie. Dat deelnemers met een te kleine ruimte of horeca tijdelijk moeten afhaken, weerhoudt de organisatie er niet van om toch een, zij het beperkt, programma te presenteren op zondag 8 november. Zowel op locatie, voor diegenen die door de stad willen wandelen, als thuis, via een live stream verbinding. Er zijn maar liefst twee live stream uitzendingen. De eerste is van het Akoestisch Open Podium (AOP) en vindt plaats vanaf 14 uur via http://www.facebook.com/aopkeizer. Donna Bastiaans maakt er tot 17 uur weer een gezellige boel van met het meezing café. Van 15 tot 16 uur vindt er een gastoptreden plaats van singer-songwriter Lennart van Meegen!

Van 20 tot 21.30 uur vindt de live stream uitzending plaats van ‘Het Gorkums Nieuwshuis’ via http://www.facebook.com/hetzevendehuis.
Helga Buitelaar ontvangt Margreet Alting van de onlangs geopende galerie de Burgpoort. Verder vertellen Mirjam van den Bogaard en Raija de Hoog over de activiteiten in de Botersteeg, wat de nieuwe culturele corridor van de Gorcumse binnenstad moet worden. Gastheer Maarten Venhovens van Ik Hou Van Gorinchem bespreekt actuele onderwerpen en ontvangt o.a. Prof. John Stoop over het project ‘De Nieuwste Doelen’. 

Musea en galeries geopend

Zowel het Gorcums Museum als het Hamelmuseum zijn geopend en gratis toegankelijk, maar de geplande extra activiteiten zijn gecanceld. In het Gorcums Museum is voor de laatste keer de interactieve expositie ‘On the move’ te zien naast de historische collectie en de permanente expositie over de martelaren van Gorinchem. In het Hendrick Hamelmuseum bevindt zich de vaste collectie over de Gorcumse zeevaarder en de banden met Korea. Daarnaast is er de expositie waar het verhaal wordt verteld van Breaksquad en danser Redo Ait Chitt en hun wereld van Hiphop. De kruitmagazijnen aan de Dalemwal exposeren ‘Goud en Zilver’ van Gert Jan Ariaans die zelf aanwezig zal zijn. In Molen de Hoop is een foto expositie over de mobilisatie, de bezetting en bevrijding van Gorinchem. In galerie de Burgpoort in de Burgstraat 13 hebben zeven kunstenaars uit Gorinchem en omgeving hun artistieke krachten gebundeld en exposeren en verkopen hier hun werken. Nieuwkomer is Studio Roodenburg op de Langendijk 73. Hier kan men in ‘De Weverij’ kennismaken met het ambachtelijk weven op een vloerweefgetouw.

Kijk voor het volledige programma op www.culturelezondaggorinchem.nl

 

advertentie
advertentie