Bij verloskundige Marloes en Jacqueline van De NieuweLinge staat de moeder centraal.
Bij verloskundige Marloes en Jacqueline van De NieuweLinge staat de moeder centraal. Iris Kolff

De NieuweLinge viert eerste lustrum

4 november 2020 om 12:04 Zakelijk

GORINCHEM Verloskundigepraktijk De NieuweLinge bestaat vijf jaar. In deze vijf jaar hebben verloskundigen Marloes Kommeren en Jacqueline Lemmen 556 NieuweLingetjes verwelkomd.

door Mirjam de Swart

Verloskundigepraktijk De NieuweLinge is een kleinschalige praktijk waar de moeder centraal staat. Zowel voor als tijdens zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Marloes en Jacqueline zetten zich met hart en ziel in om al het onbekende bekend te maken, zodat iedereen met een zeker gevoel de bevalling tegemoet gaat. ,,Wij zeggen altijd: het is jouw feestje, wij hangen alleen de slingers maar op”, verduidelijkt Marloes.

,,Het is belangrijk dat (aanstaande) moeders, maar ook vaders, zich gehoord voelen”, vult Jacqueline aan. ,,Wij geven ouders mee dat je altijd mag vragen waarom iets gedaan wordt en of er eventueel alternatieven zijn. De meeste vrouwen weten heel goed wat ze willen, er hoeft alleen maar aar ze te worden geluisterd.”

ECHO'S De praktijk van Marloes en Jacqueline is gevestigd in Gorinchem, Arkel en sinds kort ook in Leerdam. In Gorinchem wordt het pand aan de Wolpherenwal gedeeld met BabyImage, waar de cliënten van De NieuweLinge terecht kunnen voor zowel medische- als pretecho’s. ,,We hebben er bewust voor gekozen om de echo’s niet zelf te doen”, legt Marloes uit. ,,Bij het maken van echo’s komt veel expertise kijken. Het is meer dan het maken van een leuk plaatje. Xandra Korting van BabyImage heeft al meer dan 20 jaar ervaring met het maken van echo’s. Het is heel fijn om met haar samen te werken.”

Grappend noemen Marloes en Jacqueline zichzelf de ‘badbevallingsgoeroes’. Het tweetal is namelijk enorm fan van badbevallingen. Bevallen in het water heeft volgens de verloskundigen heel veel voordelen voor moeder en kind. De praktijk heeft dan ook meerdere bevalbaden die door de ouders geleend kunnen worden. Marloes: ,,In het begin vonden sommigen ons maar gekke hippies met onze bevalbaden. Inmiddels raakt het bevallen in bad steeds meer ingeburgerd.”

Tijdens het gesprek pakt Jacqueline er plots een afvoerbuis met bocht bij. ,,Zo visualiseer ik het geboortekanaal”, legt ze uit. ,,Dat kanaal is namelijk niet recht. Liggend bevallen is helemaal niet logisch, want door op je rug te bevallen moet de baby als het ware ‘omhoog’ geperst worden.” ,,Daarom willen wij af van bevallingen waarbij de vrouw op haar rug ligt.” Marloes vult aan: ,,Wij informeren de vrouwen over de mogelijkheden, maar uiteindelijk kiest de vrouw zelf hoe ze wil bevallen. Wij zijn fan van bevallen in een bevalbad, maar het is zeker geen must bij ons.”

,,Wat wij het allerbelangrijkst vinden is dat moeders met al hun vragen bij ons terecht kunnen. Dat ze zich welkom voelen”, sluit Marloes af. ,,Onze cliënten kunnen ons altijd bellen of appen als ze een vraag hebben. Hoe klein of gek die ook is. Ook tijdens het spreekuur nemen we de tijd. Een consult duurt bij ons bijvoorbeeld minimaal 30 minuten. Vrouwen zijn gemaakt om te bevallen, wij willen ze het vertrouwen geven dat ze het ook echt kunnen.”

a[ Voor meer informatie: www.denieuwelinge.nl of neem contact op via 06 23717030. De NieuweLinge is ook op Facebook te vinden.

advertentie
advertentie