In Stijl Interieurontwerp & StylingDillenburgstraat 124205 BP Gorincheminfo@instijlinterieurstyling.nlwww.instijlinterieurstyling.nl
In Stijl Interieurontwerp & StylingDillenburgstraat 124205 BP Gorincheminfo@instijlinterieurstyling.nlwww.instijlinterieurstyling.nl Marieke Vroegh
De Interieurspecialist

Goede verlichting in jouw interieur

10 november 2020 om 19:48 Zakelijk

GORINCHEM Het wordt buiten weer steeds donkerder waardoor we de verlichting steeds eerder aan doen in onze woonkamer. Maar hoe verlicht je jouw woonkamer optimaal? Goede verlichting is namelijk heel bepalend voor de sfeer in de woonkamer. Marieke Vroegh van In Stijl Interieurontwerp & Styling vertelt het.

Ik kom vaak in woonruimtes en merk dat er over het algemeen te weinig verlichting aanwezig is in bestaande woningen. Het is soms bij bestaande woningen lastig om een goed lichtplan te verzorgen, omdat de vaste aansluitpunten zich soms net niet op de plek bevinden waar je die eigenlijk zou willen hebben.

Voor nieuwbouwwoningen is dat natuurlijk anders. Het is echt een gemiste kans om in de ruwbouwfase niet al met de verlichting bezig te zijn. Je kunt er namelijk voor kiezen om in die fase een lichtplan te laten maken zodat je straks bij de oplevering van jouw nieuwe woning op de juiste plaatsen verlichting hebt. Denk daarbij aan spotjes in de woonkamer of een hanglamp boven de eettafel. Met een goed plan vooraf kunnen deze geplaatst worden zonder snoertjes die verlegd hoeven te worden over het plafond.

Natuurlijk is het van belang dat je daarbij een goed idee hebt hoe de inrichting van jouw woning eruit komt te zien. Waar komt de keuken? Waar de zithoek? En waar plaats je de eettafel?

Als partner van Thuis in Bouwen, een bouwbedrijf in Meerkerk, ontzorg ik de kopers van nieuwbouwwoningen met het maken van een lichtplan en een interieurontwerp.

Vaak wordt onderschat wat het effect is van een goed lichtplan in een ruimte als dit op de juiste manier wordt toegepast. Niet alleen voor de ruimte, maar ook voor jouw eigen zicht.

Er zijn diverse toepassingen en vormen van licht in een interieur. Zo is er diffuus licht (dat gelijkmatig wordt verdeeld), direct licht en indirect licht. Om qua licht een goede balans in je interieur te vinden verdelen we de ruimte in drie niveaus: hoog, midden en laag. Ook kijken we daarbij of de verdeling van de diverse vormen licht goed verdeeld is over de totale ruimte. Deze vormen van verlichting zijn ook toe te passen in bestaande woningen. Kijk eens goed rond wat je hebt staan aan verlichting en wat je eventueel nog zou kunnen toepassen om een goede verdeling te krijgen op lichtniveau. Ik ben benieuwd wat het brengt als je er eens goed naar gaat kijken.

Verlichting is soms best ingewikkeld en technisch. Dat kan ik me goed voorstellen. Zou je samen eens willen sparren over de juiste toepassing van verlichting in jouw interieur? Laat het me weten en waarschijnlijk zien we samen het licht.

Neem gerust eens contact op via info@instijlinterieurstyling.nl. Voor inspiratie kun je ook terecht op onze website www.instijlinterieurstyling.nl en Instagrampagina: @instijlinterieurstyling.

advertentie
advertentie