Niels en Olaf
Niels en Olaf DSG

Terugblik op 10 jaar zaalvoetbal

15 maart 2018 om 20:29 Sport/sport Deel je nieuws

Het zaalvoetbal is uitgegroeid tot een paradepaardje van de regio. We vroegen twee mensen uit deze sport om een terugblik op de afgelopen jaren. Olaf van Oord is betrokken als hoofdsponsor bij de Proxsys League. En Niels van Santen, al ruim tien jaar zaalvoetballer in de regio.

Hoe is het begonnen?
Niels: “Wij voetbalden altijd met een groep vrienden op de stadswallen. Later hebben wij een team opgezet om dit voort te zetten in de zaal. Nog vooraf aan de Proxsys League. Een ontzettend leuke tijd, waarbij we zelfs grote landelijke toernooien afgingen. We zijn daarbij eens derde geworden.”

Olaf: “Proxsys is een bedrijf dat zich de afgelopen jaren veelvuldig in Gorinchem heeft laten zien. Toen het nieuwe bestuur van de zaalvoetbalcompetitie bij ons aanklopte is Proxsys daarbij ingesprongen.”

Hoe is het de afgelopen jaren vergaan?
Niels: “In de beginjaren voetbalden we in de Oosterbliek. Later heb ik in verschillende teams en divisies gevoetbald binnen de League. Inmiddels voetbal ik alweer een aantal jaar bij Proxsys 1, het team van Olaf. Het is een hecht vriendenteam.”

Olaf: “Ik zag de competitie en het enthousiasme bij de mensen steeds groter worden. Mooi om te zien dat het zo is uitgegroeid met drie heren divisies, dames- en jeugdvoetbal. Naast de League zijn we inmiddels ook sponsor van de jaarlijkse Proxsys Cup.”

Wat brengt de volgende 10 jaar?
Olaf: “We blijven ons inzetten om jongeren aan de stad te binden en sport in de regio te stimuleren. Sport verbindt. Dit proberen we niet alleen door middel van sport. Het HBO ICT initiatief is daar ook een voorbeeld van. Als deze jonge mensen hier willen studeren, werken én sporten, dan moeten er voor deze doelgroep voldoende voorzieningen zijn.”

Niels: “De laatste jaren zijn wij als team verhuisd naar de Van Rappardhal. Sinds de verbouwing is dat ook een mooie locatie en ik zou daar graag voorlopig blijven voetballen. Maar ik vind het ook belangrijk dat onze sporthallen optimaal benut worden.”

Niels vervolgt: “Jongeren binden aan de stad is inderdaad belangrijk en daar sluit het HBO ICT wat mij betreft goed op aan. Daarbij pleit ik ook voor voldoende koopwoningen voor starters. Nog altijd een onderwerp van discussie is in de plaatselijke politiek. Mede reden voor mij om, namens de VVD, mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.”

Ze geven elkaar de hand: “..op naar de volgende 10 jaar samen!”.

advertentie
advertentie