Marcel Herrewijn van de Fietskoerier poseert samen met Pien Bogaard, Rene Joosen en Monica de Ras voor de Hoofdwacht
Marcel Herrewijn van de Fietskoerier poseert samen met Pien Bogaard, Rene Joosen en Monica de Ras voor de Hoofdwacht De Hoofdwacht

De Fietskoerier en de Hoofdwacht slaan handen ineen

19 november 2020 om 12:29 Overig

GORINCHEM Terwijl de horeca kampt met een lock down, heeft de Gorkumse Fietskoerier het drukker dan ooit. Reden om de handen ineen te slaan, zo dacht oprichter Marcel Herrewijn. En zo ontstond een mooie win-win situatie.

,,Wat is dit een mooi gevoel. En wat stijgt dit boven mijn doelstellingen uit. Wie had ooit gedacht dat De Gorkumse Fietskoerier en De Hoofdwacht elkaar zouden helpen?", zo schrijft Herrewijn op zijn facebookpagina. Het is bij de fietskoerier drukker dan ooit en helaas is de horeca in een lock down. Dus zijn er nu drie medewerkers postbussen aan het legen en post en pakketten aan het bezorgen. Gorkumse samenwerking ten voeten uit'. Herrewijn was al eerder benaderd door de horeca of hij plaats had voor enkele horeca medewerkers bij zijn bedrijf. ,,Toen kon ik geen mensen gebruiken, maar nu is het drukker door Black Friday en de aankomende decembermaand. Maandag zijn zo drie mensen van de Hoofdwacht aan de slag gegaan bij ons". De Fietskoerier bestaat inmiddels drie jaar en bij het bedrijf werken nu inclusief de drie mensen van de Hoofdwacht in totaal acht mensen.

Pien Boogaard, bedrijfsleider van de Hoofdwachter, is een van de drie mensen die nu bij de Fietskoerier werkt. ,,Leuk om te doen, even lekker je hoofd leeg maken. Gelukkig was het de eerste dagen mooi weer en het is fijn om weer lekker bezig te zijn". Naast Bogaard werken nu ook Rene Joosen en Monica de Ras bij de Fietskoerier. ,,We blijven zeker tot half december aan de slag, net zo lang als ze ons kunnen gebruiken". Bij de Hoofdwacht werken in normale tijden zo'n veertig tot vijftig mensen. Momenteel zijn achttien mensen elders gedetacheerd. Zo werken mensen bij Den Besten, Present, Plus supermarkt, bouwbedrijf Van Wijngaarden en Zorginjection.

.

advertentie
advertentie