Namens de Protestantse Gemeente Gorinchem hesen Jos Maris en Lienemijn Verploeg de vlag bij de Johanneskerk.
Namens de Protestantse Gemeente Gorinchem hesen Jos Maris en Lienemijn Verploeg de vlag bij de Johanneskerk. Joost Sluijk

Hart onder de riem voor inwoners Gorinchem

21 november 2020 om 14:17 Overig Deel je nieuws

GORINCHEM – Sinds deze week wapperen er vlaggen met de tekst ‘Houd moed, Heb lief’ bij de kerkgebouwen van de protestantse Gemeente Gorinchem. En hangen er ook posters met deze woorden achter de ramen van meerdere huizen. Met deze woorden wil de protestantse gemeente de Gorinchemse samenleving een hart onder de riem steken in deze turbulente tijd.

De actie is oorspronkelijk opgezet in Heerenveen en gaat als een lopend vuurtje door Nederland. De bijbelse woorden van 1 Corinthe 13:7 liggen als basis onder deze banner. 'Door de liefde verdraag je alles wat er met je gebeurt. Door de liefde blijf je geloven en vertrouwen. Door de liefde blijf je altijd volhouden'. Het is de liefde die ons moed geeft! 

De kerken hopen dat deze woorden juist nu steun kunnen bieden, in het bijzonder aan hen die in deze tijd op wat voor manier dan ook geraakt worden door de gevolgen van de Corona crisis.

advertentie
advertentie