Vanaf 1 december is de zaak Haarmode Willem in Werkendam ook open.
Vanaf 1 december is de zaak Haarmode Willem in Werkendam ook open. Haarmode Willem

Tiende salon voor Haarmode Willem

24 november 2020 om 17:27 Zakelijk

WERKENDAM Zijn droom is om bij de top drie van grootste en beste kapsalons van Nederland te horen. Willem den Bleker jaagt zijn droom na; in september opende onder andere vestiging Gorinchem, vanaf 1 december is de zaak in Werkendam ook open. ,,Het moeten allemaal gewoon Willem-winkels zijn. Huiselijk, hartelijk en no-nonsense.”

Toen Willem elf jaar oud was, wist hij dat hij kapper wilde worden. ,,Vanaf mijn zestiende stond ik achter de stoel. Uiteindelijk opende ik een Alblasserdam een eigen zaak. Na zo’n vijf jaar kwam daar de winkel in Papendrecht bij, iets later volgden Hardinxveld en Sliedrecht, Rotterdam en Arkel. Sinds de coronacrisis ben ik mijn dromen na gaan jagen. Ik wil bij de top-3 van Nederland horen en daarvoor moet de onderneming flink groeien. Ik kwam mijn compagnon tegen en die wilde na een goede bak koffie wel instappen voor de financiële en technische kant. In september openden vestigingen Gorinchem, Numansdorp en Nieuw-Lekkerland. Op 1 december hopen we de winkel in Werkendam te openen. We huren het pand naast de Hema. Jeannette van Kapsalon Piet Vos wilde een stapje terug doen, dat was voor ons een mooi moment om in te stappen en het team over te nemen. Achter de pui van 12 meter hebben we zeeën van ruimte. Er zijn een drietal kleinere ruimtes extra. Die hopen we te verhuren aan kleine zelfstandigen, zoals een nagelstylist of schoonheidsspecialist. Als er iemand is die nu bijvoorbeeld vanuit huis werkt en wel een kleine ruimte kan gebruiken, mag hij of zij altijd contact met ons opnemen. We kunnen de units tegen een scherp tarief aanbieden. Door de verhuur aan andere schoonheidsdisciplines, kunnen we de inwoners van Werkendam ook een all-in uitje aanbieden. Jezelf een middag laten verwennen en nog knapper de deur uit gaan, kan dan allemaal in één pand geregeld worden.”

De groei is een flink werk, maar kan in de toekomst veel opleveren. ,,We kunnen personeel nieuwe kansen bieden, zoals een eigen winkel en interne trainingsgroepen. Ook hoop ik na een tijdje een stichting op te kunnen zetten, waarmee we met elke knipbeurt lokale goede doelen kunnen ondersteunen. Dat is voor nu echter nog toekomstmuziek, eerst focussen we op de groei.”

De explosieve groei van het bedrijf betekent niet dat het een fabriek wordt. ,,Ik ga voor de huiselijkheid in iedere zaak. Goede bonenkoffie, een eettafel en sfeerverlichting in de winkel. Klanten en personeel moeten zich er thuis voelen. Ik vroeg pas aan mijn dochters: ‘Moeten we geen andere naam verzinnen, nu het zo hard groeit?’ Ze zeiden: ‘Nee papa, u bent Willem en zo is het. Alle winkels moeten Willem-winkels zijn, klanten moeten weten wie hij is, zonder dat ze hem misschien persoonlijk hebben ontmoet. Huiselijk, hartelijk en no-nonsense.’ Daar kon ik niets tegenin brengen.”

Haarmode Willem is in Werkendam te vinden op Hoogstraat 88. 0183 610628 - www.haarmodewillem.nl.

advertentie
advertentie