Creatieve uitkomsten bewonersavond Veiligheid

16 maart 2018 om 11:18 lokaal

GORINCHEM Tijdens de bewonersavond op 14 maart over Veiligheid in Gorinchem kwamen bewoners met creatieve ideeën en tips om de veiligheid en het veiligheidsgevoel in Gorinchem te vergroten. De gemeente ontwikkelt, in samenwerking met haar veiligheidspartners, een nieuw veiligheidsplan. Vertegenwoordigers van de diverse preventieteams, klankbord- en wijkgroepen en andere geïnteresseerde bewoners konden meedenken over gewenste prioriteiten in het veiligheidsbeleid.

Burgemeester Reinie Melissant opende de avond en benadrukte dat de mening van inwoners erg belangrijk is: ,,De gemeente is verantwoordelijk voor het lokale veiligheidsbeleid. Maar veiligheid in Gorinchem maken we samen met veiligheidspartners en samen met u. Met het nieuwe veiligheidsbeleid werken we steeds aan het vergroten van de veiligheid en het veiligheidsgevoel in Gorinchem. Uw mening over de gewenste speerpunten en aanpak is hierbij heel waardevol."

De bewoners kwamen met creatieve ideeën en concrete tips; van een verkeersveiligheidsdag met ludieke acties van buurtpreventieteam Oost tot de veiligheidsmarkt organiseren rondom een specifiek thema.

De burgemeester was aanwezig om uit eerste hand te horen hoe inwoners de veiligheid ervaren op het gebied van woninginbraak, autodiefstal en -inbraak, (brom)fietsendiefstal, overlast door jeugd en door drank en drugs en verkeersveiligheid: Herkennen de aanwezigen de trends of juist niet? Wat vinden zij belangrijke veiligheidsthema's? Dat waren verkeersveiligheid, woning- en auto-inbraak.

Na het interactieve plenaire programmaonderdeel gingen de aanwezigen in groepen met elkaar in gesprek over de drie gekozen veiligheidsthema's. Centrale vragen waren: Waarom zien we dit onderwerp als prioriteit? Wat willen we dat er over vier jaar bereikt is? Wat kunnen de gemeente, de politie en inwoners samen bereiken?

Burgemeester Melissant gaf tot slot aan: ,,Ik ben blij met uw grote betrokkenheid. De rode draad van vanavond was wel 'samenwerken' en 'communicatie'. Daarom ga ik graag een paar keer per jaar met u in gesprek over veiligheid over wat er speelt en hoe we elkaar kunnen versterken."

advertentie
advertentie