Burgemeester Reinie Melissant-Briene en Wike van den Bout, voorzitter van de Soroptimistclub Merwekring
Burgemeester Reinie Melissant-Briene en Wike van den Bout, voorzitter van de Soroptimistclub Merwekring Alice Wolfs

Lokale aftrap van Orange the World

25 november 2020 om 22:05 Overig

GORINCHEM Met het onthullen van de oranje gespoten tekst ‘Orange the World’ gaven burgemeester Reinie Melissant-Briene en Wike van den Bout (voorzitter van de Soroptimistclub Merwekring) de lokale aftrap van de internationale campagne ‘Orange the World’. 

In de campagne ‘Orange the World’ wordt aandacht gevraagd voor geweld tegen vrouwen. De campagne duurt van 25 november (de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) tot en met 10 december (internationale mensenrechtendag). Behalve de oranje tekst Buiten de Waterpoort worden in de regio diverse bijzondere gebouwen, zoals slot Loevestein en het Geofort in Herwijnen ’s avonds in oranje licht gezet. Ook zijn op diverse plekken in de stad vlaggen met het logo “Stop geweld tegen vrouwen” en posters te zien.

Orange the World wordt georganiseerd door de afdeling Women van de VN en lokaal ondersteund door drie vrouwenorganisaties. In onze stad heeft de Soroptimistclub Merwekring het initiatief genomen. Burgemeester Reinie Melissant: “Het is belangrijk dat we aandacht vragen voor dit thema. Door actief deel te nemen aan deze campagne, laten we zien dat wij als gemeente de strijd tegen geweld tegen vrouwen steunen.” De doelstellingen van Orange the World sluiten ook aan bij de actielijnen van de regiovisie ‘Geweld Hoort Nergens Thuis’ van de gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid.

Meer informatie over de campagne is te vinden op www.orangetheworld.nl

Door actief deel te nemen aan deze campagne, laten we zien dat wij als gemeente de strijd tegen geweld tegen vrouwen steunen
advertentie
advertentie